Aabybro

Skoleleder siger undskyld

Udgangspunktet for åbningen af den nye Aabybro Skole var, at alle skulle være med, men kommunikationen fejlede, lyder forklaringen

Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. Her ankommer Kronprinsessen og fik blomster af Jeppe Grøn, formand for udskolingens elevråd . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)

Kronprinsesse Mary besøgte og indviede onsdag den 15. september Aabybro Skole i Nordjylland. Skolen er bygget i 2 afdelinger der ligger indenfor kort afstand af hinanden. Her ankommer Kronprinsessen og fik blomster af Jeppe Grøn, formand for udskolingens elevråd . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)

AABYBRO:Skolelederen Kristine Fooken Jensen og ledelsesteamet på Aabybro Skole undskylder uforbeholdent over for Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune, at de ikke modtog retvisende informationer om, at nogle elever ikke deltog i H.K.H. Kronprinsessens besøg torsdag 15. september 2016.

Det skriver Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er dybt beklageligt, at de rigtige informationer ikke er nået frem, og det kan jeg ikke undskylde nok, udtaler skoleleder Kristine Fooken Jensen.

Alle skulle med

Grundpræmissen for dagen var, at alle elever skulle deltage i fejringen og mødet med Kronprinsessen - også børnene i specialafsnittet. Den præmis har ledelsen på intet tidspunkt været i tvivl om.

- Inklusion er en grundlæggende værdi for det pædagogiske arbejde i Jammerbugt Kommune og på Aabybro Skole. Derfor er jeg oprigtig ked af at erfare, at der er elever, der har fået besked på, at de ikke kunne deltage i dagen. Desværre bliver jeg først bekendt med, at det forholdt sig sådan efter den officielle indvielse havde fundet sted. Set i lyset af dette, står jeg med en stor opgave, og det er mit ansvar som øverste leder, at en sådan kommunikationsbrist ikke indtræffer igen, fortæller Kristine Fooken Jensen i pressemeddelelsen.

En faglig vurdering

Kristine Fooken Jensen har efterfølgende været i dialog med afdelingslederen og medarbejderne i specialafsnittet i forhold til den faglige vurdering, der ligger til grund for, at nogle elever ikke deltog i dagen. Afdelingslederen og medarbejderne bekræfter, at de ud fra hensynet til det enkelte barns trivsel har vurderet, at det for ti børn ville være for voldsomt at deltage i indvielsen. Disse ti børn stresses i forsamlinger med mange mennesker, hvilket ofte resulterer i ubehag, utryghed og som følge heraf en udadreagerende adfærd.

- Ud fra et inklusionsperspektiv kan det give mening, at der er børn, der efter eget ønske, og i tæt dialog med forældrene, friholdes for et sådant arrangement, for netop at sikre en tryg skoledag for det enkelte barn. Det ændrer dog ikke ved, at vi som skole skulle have indgået i en endnu tættere dialog med forældrene, siger Kristine Fooken Jensen.

Fremadrettet vil skolen arbejde målrettet med at sikre, at alle børn, i dialog med deres forældre, kan deltage i skolens fællesarrangementer på de vilkår, som børnene har mulighed for at deltage på.

Skolen skal være rummelig

Trods klarhed om forløbet er borgmester Mogens Gade fortsat meget skuffet og forundret over, at han og resten af Økonomiudvalget ikke modtog retvisende informationer om, at der var elever der ikke deltog på dagen.

- Jeg tager til efterretning, at skolens ledelse erkender og undskylder, at der er sket en fejl i kommunikationen. Det ligger mig meget på sinde at sikre en inkluderende og rummelig skole, hvor der er plads til alle, og at dette sker i tæt dialog med forældrene. Derfor har mit udgangspunkt hele tiden været, at alle elever skulle have mulighed for at deltage i dagen, siger borgmester Mogens Gade (V) i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Der kan selvfølgelig være gode faglige argumenter for, at nogle elever kan have svært ved at deltage i sådanne store begivenheder. Det har jeg stor forståelse for. Når det er sagt, har vi alle lært af denne sag. Ingen ønsker igen at komme i en lignende situation. Jeg håber, at vi alle - trods alt, fortsat kan glæde os over, at vi havde en god indvielse af den helt nye skole. udtaler Mogens Gade.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst