Skoleledere: Mandag bliver en glædesdag

Formanden for skolelederne glæder sig til at få elever og lærere tilbage i skolen og håber på god stemning.

Skoleledere: Mandag bliver en glædesdag

Meget tyder på, at der bliver noget mere liv på de danske skoler fra på mandag, og det vækker glæde hos skolelederne, som de seneste uger har måttet forholde sig til halvtomme skoler og aflyst undervisning.

- Jeg vil anbefale, at vi hejser flaget, får en ekstra kop kaffe, og betragter det som en glædesdag, fordi vi kan komme i skole igen, siger formand Anders Balle til Ritzau.

Regeringen har indkaldt til pressemøde torsdag klokken 10, og ifølge flere medier vil der her blive præsenteret et indgreb i konflikten mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening.

Jyllands-Posten erfarer, at regeringen vil afskaffe lærernes arbejdstidsaftale, som har været et centralt punkt i konflikten, der fik kommunerne til at lockoute lærerne med virkning fra 1. april.

Til gengæld får lærerne en større økonomisk kompensation, end der var lagt op til i kommunernes forhandlingsudspil.

Og Anders Balle håber, at lærerne trods tabet af arbejdstidsaftalen står klar med et smil på læben, når klokken igen ringer ind til time.

- Selvfølgelig har de nogle frustrationer, som de ikke bare sådan lige kan ryste af sig, for de vil på en eller anden måde føle, at de er blevet kørt over.

- Men mit indtryk er, at lærerne glæder sig rigtig meget til at komme i gang igen, konstaterer skoleledernes formand.

Selvom der er forsvundet tre en halv uges undervisning, og afgangsprøverne onsdag aften måtte udskydes, mener Anders Balle, at skolerne godt kan nå i mål inden sommerferien.

- Jeg vil anbefale, at vi gennemfører de skriftlige prøver ugen efter, at de oprindeligt var planlagt. Det bliver presset, men det tror jeg, vi kan.

- Det havde været bedre, hvis vi havde haft normale tider, men det er en force majeure-situation, og så må vi gennemføre det så godt, som vi nu kan, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.