Skoleledere om Præstødom: Slut med klatrevæg og kanotur

Dommen i sagen om dødsulykken får skoleledere til at skære ned på de "vilde" aktiviteter.

Skoleledere om Præstødom: Slut med klatrevæg og kanotur

Klatrevægge, kanosejlads og andre udendørs aktiviteter vil mere sjældent stå på skemaet hos de danske skoleelever. Det bliver en af konsekvenserne af dommen i sagen om den kæntrede dragebåd på Lundby Efterskole i Præstø.

Forstanderen for Lundby Efterskole er blevet idømt betinget fængselsstraf for sit ansvar i forbindelse med dødsulykken, og det får skolelederne til at sætte en stopper for flere af de "vilde" aktiviteter, mener næstformanden i Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

- Konsekvensen af dommen bliver, at rigtig mange skoleledere landet over vil være meget, meget opmærksomme på, hvad det er for nogle aktiviteter, man har på skolen ud over den faglige undervisning, siger han.

- Jeg tror, at vi vil komme til at se, at mange skoler aflyser en del af de udendørs aktiviteter, siger næstformanden.

Skolelederforeningens erfaringer fra tidligere ulykker viser, at skolerne efterfølgende strammer op og fjerner aktiviteter.

- Mange skoler er helt holdt op med de vilde aktiviteter, hvor elever for eksempel bliver hejst ned fra tårne, og klatrevægge, fordi de ikke tør tage ansvaret, siger Claus Hjortdal.

Skoleledernes forening har i kølvandet på retssagen om dragebådsulykken i Præstø Fjord modtaget en del bekymrede henvendelser fra skoleledere.

- De er i tvivl om, hvor langt vores ansvar rækker, og hvad vi kan blive trukket i retten for, siger Claus Hjortdal.

Derfor har Skolelederforeningen lige udgivet en pjece, som uddyber, at skolelederne har udvidet tilsynspligt for alle skolens aktiviteter.

Den er sendt af sted til medlemmerne sammen med en anden ny pjece med overskriften Tag Ansvar, fortæller næstformanden:

- Forældrenes frustrationer i denne her sag har også drejet sig om, at skolen i lang tid ikke har taget ansvar. Derfor har vi også udsendt en pjece til vores medlemmer med det budskab, at hvis der sker ulykker, så skal skolen tage ansvaret på sig med det samme.

Fredag afgjorde Retten i Nykøbing Falster, at Lundby Efterskole og dens forstander har ansvaret for kæntringsulykken i februar forrige år.

Forstanderen får 60 dages betinget fængsel for uagtsom legemsbeskadigelse samt overtrædelse af lov om sikkerhed til søs.

Samtidig frakendes han retten til at forestå aktiviteter til søs med elever i tre år. Institutionen Lundby Efterskole idømmes en bøde på 250.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.