Skolelederne frygter regelkaos i regeringens lærerplan

Aftale om arbejdstid må og skal bestå, lyder det. Ellers ender det i "et helvedes bureaukrati".

Skolelederne frygter regelkaos i regeringens lærerplan

Skolelederne på landets friskoler frygter, at det vil føre til mere bureaukrati, hvis det lykkes regeringen og Kommunernes Landsforening at få fjernet arbejdstidsreglerne for både de kommunalt og statsligt ansatte lærere.

Det viser en ny rundspørge, som medlemsmagasinet Frie Skoler har gennemført blandt 250 medlemmer af Frie Skolers Ledere, skriver Information.

66 procent af lederne mener, at skolernes administrative byrde vil blive øget, hvis det lykkes Finansministeriet, som er arbejdsgiver for lærerne på privatskolerne, at fjerne arbejdstidsaftalen.

- Vi bliver bedt om at regne lærernes arbejdstid ud efter, hvad de præsterer, men hvordan skal vi måle det, når vi ikke har regler at følge, spørger Mogens Lorentzen, formand for Frie Skolers Ledere.

- Så er vi nødt til at forhandle med hver enkelt lærer ude på de enkelte skoler, og det vil føre mere bureaukrati med sig, siger han til Information.

Professor Peter N. Allerup ved Aarhus Universitets Institut for Uddannelses og Pædagogik er enig i, at afskaffelse af arbejdstidsaftalen kan føre til mere bureaukrati på både folkeskoler og privatskoler:

- Der er overladt meget til de enkelte skoler allerede, men de holdepunkter, der har været i arbejdstidsaftalerne, har været en støtte for både skoleledere og lærerne. Nu bliver det et helvedes bureaukrati, siger han.

Formanden for de kommunale folkeskoleledere, Anders Balle, deler ikke sine kolleger på de private skolers bekymring:

- Den del af bureaukratiet, som der skal være, bestemmer vi selv. Jeg vil ikke anbefale, at man laver en hel masse bureaukrati.

- Moderne skoledrift er i mine øjne, at lærerne er til stede på skolen, og så skal de lave det, der er nødvendigt. Det nødvendige er undervisning og forberedelse, siger Anders Balle.

Finansminister Bjarne Corydon (S) forventer heller ikke, at afskaffelse af arbejdstidsaftalen vil føre til øget bureaukrati, skriver Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.