Skolelederne: Lærerne bør undervise mere

De fleste skoleledere er enige i KL’s krav om at afskaffe lærernes nuværende arbejdstidsaftale

Et flertal af skolelederne vil have lærerne til at undervise mere. Foto: Torben Hansen

Et flertal af skolelederne vil have lærerne til at undervise mere. Foto: Torben Hansen

DANMARK:Hvis regeringen griber ind i skolekonflikten og afskaffer lærernes arbejdstidsaftale, er landets skoleledere klar til at sætte lærerne til at undervise mere.

Det viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget blandt lærernes nærmeste chefer.

Af de 672 skoleledere, der har svaret, mener to af tre - 66 procent - at lærerne bør bruge en større del af deres arbejdstid på at undervise. Samtidig erklærer 58 procent sig enige i KL’s krav om at afskaffe lærernes nuværende arbejdstidsaftale.

Markant opbakning

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, finder opbakningen markant og mener, at skolelederne har lurepasset ved hidtil at have holdt lav profil under konflikten.

- Det har svækket KL’s position voldsomt. Skolelederne er nøgleaktører, og derfor havde det været en klar fordel for KL, hvis de tidligt var gået ud med en støtte for en ny måde at drive skole på, siger Flemming Ibsen til Jyllands-Posten.

Formanden for landets skoleledere, Anders Balle, mener til gengæld, at foreningen klart kommunikerer støtter til større råderet over lærernes arbejdstid samt større fleksibilitet og styrket samarbejde.

- Men samtidig har jeg nøje forsøgt ikke at tage parti, da vi skal have dette til at fungere med begge parter bagefter, siger Anders Balle til Jyllands-Posten.

Lærerformand undrer sig

Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, undrer sig over skoleledernes svar.

- Hvis skolelederne mener, at lærere bør undervise mere, kunne de allerede i dag sætte dem til det og pege på, hvilke opgaver de ikke skal løse, siger han.

Selvom skolelederne støtter opgøret med arbejdstidsaftalen, er et flertal imod KL’s lockout af lærerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.