Ledelse

Skolelederne: Tillid vil skabe bedre velfærd i hverdagen

Regeringen vil forbedre velfærden og arbejdsglæden i det offentlige. Afskaf bureaukratiet, råder skolelederne.

Jeppe Bøje Nielsen Foto: Scanpix/Jeppe Bøje Nielsen

Jeppe Bøje Nielsen Foto: Scanpix/Jeppe Bøje Nielsen

Kontrol, tilbagemeldinger, systemer og optællinger.

Det er alt sammen noget, der præger hverdagen i landets vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem, mener formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Så hvis regeringen vil opnå målet om bedre velfærd i hverdagen, kræver det, at politikerne viser både ledere og medarbejdere i det offentlige mere tillid.

- Vi skal have tillid ind i den offentlige sektor. Og det skal komme nedefra. Medarbejderne og lederne vil gerne. Men de bliver spundet ind i et stort bureaukratisk net af kontrol og politikernes ønske om at have nogle tal at forholde sig til, siger Claus Hjortdal.

Første skridt på regeringens vej mod at gøre op med mangelfuld service i den offentlige sektor bliver at skabe bedre ledere i landets daginstitutioner, på skoler, plejehjem og hospitaler.

Onsdag formiddag præsenterer Sophie Løhde (V) ifølge Berlingske en særlig ledelseskommission, der skal forbedre såvel kvaliteten af velfærden som arbejdsglæden for medarbejderne.

- Selvfølgelig kan man godt mærke, om der er en god eller dårlig leder, men man kan også mærke konsekvenserne af de beslutninger, der bliver truffet på Christiansborg. Så lad os sige 1-1 i den her, siger skoleledernes formand.

- Derfor burde kommissionen dykke ned i de styringsmekanismer, som i dag styrer hele den offentlige sektor, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst