Skolelever i Thy scorer højere

9. klasses gennemsnit en halv karakter op på et år

Karaktersnittet hos afgangseleverne i Thisted Kommune er hævet med 0,5 på et år. Arkivfoto: Diana Holm

Karaktersnittet hos afgangseleverne i Thisted Kommune er hævet med 0,5 på et år. Arkivfoto: Diana Holm

THY-HANNÆS:Med et snit på 6,9 har den 9. klasse-årgang, der tog afgangsprøve før sommerferien, formået at vende flere års tilbagegang for karaktergennemsnittet i Thisted Kommune.

Gennemsnittet tager et markant hop opad fra 6,4 i 2017 til 6,9 i år. Dermed er Thisted Kommune meget tæt på landsgennemsnittet på 7,0.

Tallet gælder de såkaldte bundne prøver - det vil sige skriftlige prøver i dansk og matematik og mundtlige i dansk, engelsk samt fysik/kemi/biologi/geografi.

En årsag til fremgangen kan være, at børne- og familieudvalget har øremærket midler til nye initiativer i elevernes studieperiode - det tidsrum før afgangsprøverne, som også er kendt som læseferien. Det mener formanden for udvalget, Søren Kanne Zohnesen (V).

- Men det er også et tegn på, at meget er gået godt på alle klassetrin, siger han.

Karakterhoppet i år kommer efter flere år, hvor udviklingen gik den anden vej. Gennemsnittet var i 2015 på 6,8, året efter 6,7 og i 2017 altså 6,4, oplyser undervisningschef Hanne Toft Andersen.

Mens Thisted Kommune stadig mangler et lille nøk i at nå landsgennemsnittet for de bundne prøver samlet set, så var kommunens 9. klasse-elever faktisk bedre end landet som helhed i retstavning og læsning, fortæller hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.