Skolemaden må vige

folketingsmand Bjarne Laustsen (S) mener man skal passe på de lavbureaukratiske ordninger som Superbest har tilbudt et par år

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Michael Koch

Købmand Hans Christensen kan fremvise flere storsmilende smileyer, med påskriften Elitesmiley, men stigende omsætning gør, at Superbest i fremtiden ikke producerer og leverer skolemad længere. I et par år har Superbest på bestilling og betaling over interenettet leveret god og sund skolemad, men det er altså slut og det får folketingsmand Bjarne Laustsen til at rejse sagen over for fødevareminister Eva Kjær Hansen. - Danmark er jo et fødevareproducerende land, bemærker Bjarne Laustsen, vi bør gå foran, når det gælder produktion og levering af god, sund mad til skoleeleverne, understreger folketingsmanden. Fagligheden På trods af det meget fine skudsmål fra fødevarekontrollen, føler slagterne at kontrollen går deres faglighed for nær. Superbest har et par år leveret mad til et par hundrede skolelever hver uge. Den er blevet bestilt og betalt over internettet. Det er en sådan ordning, Bjarne Laustsen kalder lavbureaukratisk, og sådanne ordninger mener han, at man skal passe på. I alt er ansat 11 i slagter og delikatessen i Støvring. Der er ikke plads til flere. Foruden skolemaden producerer og sælger Superbest årligt omkring 35.000 fødevareportioner. Maden til skolerne bliver til på et lille bord på en meter i længden og det skal holdes helt rent, inden det må bruges til andre opgaver. Så den store begrænsning er pladsen.