Skolevæsen

Skolen i skoven har løftet sig ind i fremtiden

Moderne materialer i modigt arkitektur understøtter skolens holdning om at have "højt til loftet"

DRONNINGLUND:Når kommende elever, forældre og interesserede møder Østvendsyssel Ungdomsskole på søndag til "Efterskolernes dag" bliver de mødt af en en skole, som har satset et større millionbyggeri for at følge med tiden. - Udgangspunktet for byggeriet er, at skolen ligger i skoven, og det har fået et moderne look med cedertræ og galvaniseret stål, fortæller forstander Jens Rasmussen. Nybyggeriet består af en udvidelse af køkkenet på 140 kvm. og 120 kvm. til forsiden. Spisesalen er blevet helt ny, hvor loftet er hævet med to en halv meter, og køkkenet har fået tilført et nyt fryserum og moderniseringer i det hele taget. Der skal laves mad til 105 elever samt personale hver dag, og netop personalets velfærd er der satset meget på. Tilbygningen til forsiden rummer blandt andet to nye kontorer, og de gamle inddrages derefter til medarbejderne. Facaden er yderst kreativt gennemtænkt af arkitektfirmaet, Frede F. Møllers Tegnestuen, Hobro, især i valget af træ og stålkonstruktion, der "hæver" bygningen. Facaden er buet, og "bøjer" dermed den gamle, røde facade og lidt tunge indgangsparti, men uden at ødelægge det oprindelige præg. - Nu har det set sådan ud i de sidste 40 år, og vi har med byggeriet ønsket at signalerer, at vi følger med tiden, forklarer Jens Rasmussen. Byggeriet har kostet fire en halv mio. og heraf havde skolen selv opsparet 1,8 mio. Siddebænkene foran er gamle, tunge bolværksplanker, der har ligget i Korsør færgeleje.