Skolepatrulje er klar til skolestart

Fem frivillige voksne vil hver morgen stå klar ved M. C. Holms Skole for at søge for elevernes trafiksikkerhed

Et korps af frivillige vil oprette en skolepatrulje ved M. C. Holms Skole i Grønnegade i Nykøbing. Fra venstre er det Jenny Jakobsen og Hans Hartwig, der begge er frivillige, samt Charlotte Kristensen, frivillighedskoordinator, og skolebestyrelsesformand Jan Bertelsen. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Et korps af frivillige vil oprette en skolepatrulje ved M. C. Holms Skole i Grønnegade i Nykøbing. Fra venstre er det Jenny Jakobsen og Hans Hartwig, der begge er frivillige, samt Charlotte Kristensen, frivillighedskoordinator, og skolebestyrelsesformand Jan Bertelsen. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

NYKØBING:Fem frivillige voksne og en medarbejder ansat i en stilling som minifleksjobber står klar til at sørge for, at eleverne på M. C. Holms Skole i Grønnegade kommer sikkert i skole på første skoledag tirsdag.

Vagtplanen for den nye skolepatrulje er lagt for de første fjorten dage i skoleåret efter et informationsmøde for alle interesserede på skolen torsdag morgen.

- Alle dem med korte ben skal kunne gå sikkert i skole, siger Charlotte Kristensen, frivillighedskoordinator ved Morsø Kommune.

Jenny Jakobsen, efterlønner, og Hans Hartwig, pensionist, er skolepatruljens tovholdere.

Da M. C. Holms Skole fra det nye skoleår er indskolingsskole for 0. til 3. årgang, er eleverne for små til at gå skolepatrulje som hidtil.

Korpset af frivillige tog derfor initiativ til at oprette skolepatruljen, da der en overgang var tale om, at lærere og pedel skulle varetage opgave i stedet.

- Der vil være seks voksne i skolepatruljen hver morgen. Det bliver øens hyggeligste skolepatrulje, hvor der formentlig vil blive drukket mere kaffe, end da eleverne gik skolepatrulje, lover Charlotte Kristensen.

Skolepatruljen vil stå i Nygade samt ved fodgængerfeltet og den nyetablerede kiss and go-zone foran skolen i Grønnegade mandag til fredag klokken 7.30 til 8.00, så eleverne kan komme sikkert frem.

Om eftermiddagen fra klokken 14 til 14.30 vil skolen selv stå for skolepatruljen, der blandt andre vil består af konstitueret skoleleder Michael Dahlgaard og viceskoleleder Poul Erik Kristensen.

På sigt er forhåbningen at samle et korps af frivillige på 15-20 personer. Alle, der er interesserede i at høre mere om det frivillige arbejde i skolepatruljen, er velkommen til at kontakte Jenny Jakobsen på telefon 40 85 45 81.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.