Skoler rammes af lav tilgang

Tre små skoler bliver ramt på et ømt punkt til august. Tilgangen af nye elever er nemlig for lille til at opretholde et uændret elevtal på skolerne, viser den foreløbige opgørelse af tilmeldte elevee.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Susanne østergaard, skoleleder på Hjortdal Skole, håber der er tale om et enkeltstående lavpunkt, når kun en enkelt elev begynder på skolen til august. - Vi har generelt svagt stigende elevtal, oplyser hun.Foto: Grete Dahl

Den manglende tilgang er især iøjnefaldende på Moseby Skole og Hjortdal Skole, som lige nu ser ud til at få henholdsvis ingen og en enkelt ny elev i 0. klasse, mens Vester Hjermitslev Skole får fem nye elever. De tre skoler skal af med henholdsvis 15, 8 og 9 elever fra de nuværende 7. klasser. Kommunens mindste skole på nuværende tidspunkt, Ingstrup Skole med dens 58 elever, får derimod 12 nye elever og overhaler dermed Hjortdal Skole i elevtal. Små skoler Det rokker dog ikke ved, at også Ingstrup Skole er med flokken af små skoler med ca. 100 elever eller derunder. Den omfatter Halvrimmen, Hjortdal, Ingstrup, Moseby, Ulveskovskolen i Birkelse, Vester Hjermitslev og Øland-Langeslund Skole. I sidstnævnte er der endda kun 33 elever på Langeslund Skole i Arentsminde og 71 på Øland Skole. Fra Hjortdal Skole siger skoleleder Susanne Østergaard, at skolen set over en årrække ellers har haft svagt stigende elevtal, og at der forhåbentlig er tale om et enkeltstående lavpunkt. - Men det er et bekymrende lavt tal, og vi har da også diskuteret det i efteråret i skolebestyrelsen, tilføjer hun. Fra skolebestyrelsen i Moseby siger formanden Anni Andersen, at der tilfældigvis bare ikke er børn i den aldersklasse i området, men at opbakningen til skolen ellers er utrolig god. - Forældrene er meget engagerede og deltager ivrigt i alt omkring skolen, fortæller hun. - Det er en ren tilfældighed, at der en ekstremt lille årgang i år. Der er flere elever næste år, fastslår hun.

Forsiden