Skolereform kan koste kommunekassen

Kommunerne kan se frem til store ekstra udgifter til folkeskolen - det vil gå ud over andre velfærdsydelser, siger lærerne og Frederikshavns borgmester Lars Møller (V)

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VENDSYSSEL:Elevernes undervisningstimer over et skoleforløb skal øges med 800 lektioner á 45 minutter, svarende til 600 klokketimer.

Det er en del af regeringens udspil til ny skolereform.

Men lærerne frygter, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager & Co. smider regningen i klasseværelset, det vil sige hos kommunerne, der i forvejen er under hårdt økonomisk pres.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

- God idé, men ...

- Det er en god idé, at eleverne får flere undervisningstimer. Men det må være et krav til regeringen, at der følger ressourcer med til kommunerne, hvis de tvinges til at hæve timetallet, siger Lars Busk Hansen, formand for Lærerkreds Nord, der dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner.

Frederikshavn Kommune skal ifølge Danmarks Lærerforening finde 13,10 mio. kr. til de ekstra timer i folkeskolen.

- Helt urealistiske beløb

- Et beløb på 13 mio. kr. om året lyder helt urealistisk i Frederikshavn Kommunes skolebudget. Der er i forvejen foretaget kraftige effektiviseringer og reduktioner på skolebudgettet, blandt andet gennem skolelukninger og skolesammenlægninger. 11 procent af lærerstillingerne er nedlagt på tre år. Det er fem-seks gange så meget, som det faldende elevtal berettiger til, siger Lars Busk Hansen.

Lærerne skal undervise mere

Borgmester Lars Møller (V) henviser til, at KL og lærerne er i gang med forhandlinger om ny overenskomst.

- KL er glade for lærerne og vil gerne have dem til at være lidt længere sammen med børnene, men hvis reformen bliver dyrere for kommunerne, får vi et problem, siger Lars Møller.

- Udgifterne udvikler sig voldsomt alene som følge af demografien, og intet tyder på, at vi får flere penge, tværtimod. Så hver gang vi skal finde ekstra midler til et merforbrug, går det ud over noget andet, siger Lars Møller ifølge NORDJYSKE onsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.