Skolesjov med kanter og kupler

Lærerstuderende er i felten for at lære elever, hvordan de selv får lyst til at bruge matematik ved at undersøge virkeligheden.

Margit Sig
Sally Baasch Søndergaard, 8.B,(tv) og Stine Killerup Haarup, 8.A, begge fra Terndrup Skole, har til deres egen overraskelse opdaget, at det både kan være rigtig sjovt og nemmere, når man kan mærke matematikken med hænderne. Foto: Grete Dahl
Naturvidenskab 22. september 2011 08:09

Domer kan bruges til mange sjove ting: huse, telte, kjoler og bolde, og så er de kantede kupler samtidig den rene, skære matematik, som det næsten ikke gør ondt at lære. I disse dage holder gøgleren Jørgen S. Mortensen og jongløren Torben Wigger for andet år i træk fascinationsværksted om domer i landsbyen Smidie, og i år er lærerstuderende fra Aalborg inddraget i eksperimenterne med at gøre matematikundervisning sjovere for skoleelever. På værkstedets første dag var det 36 elever fra Terndrup Skoles to 8. klasser, der fik lov at have fingrene i matematikken. Domeværkstedet er et led i Rebild Kommunes kulturuger, og det er åbent for alle interesserede både torsdag og fredag aften og lørdag kl. 9-15.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...