Skolestart i Aalestrup

Alvoren i elevernes øjne var tydelig ved årets første skoledag

De ældste elever måtte bruge den første skoledag på at gennemgå, hvilke bøger der overlevede branden, og hvilke der gik op i røg. Fra venstre ses Line Jalk, Chanett Overgaard Nielsen og Nanna Boe.
Foto: Michael Bygballe

De ældste elever måtte bruge den første skoledag på at gennemgå, hvilke bøger der overlevede branden, og hvilke der gik op i røg. Fra venstre ses Line Jalk, Chanett Overgaard Nielsen og Nanna Boe. Foto: Michael Bygballe

- Nøj, hvor her lugter. En flok elever er på vej ned til gymnastiksalen på Aalestrup Realskole, og lugten af røg hænger stadig i gangen ned til salen. Gensynsglæden efter ferien er som forventet stor blandt eleverne, men alvoren over den brand der hærgede nytårsnat, lægger en dæmper på eleverne. Julegaverne er ikke det første der bliver talt om, men derimod de nye lokaler, som de ældste klassetrin nu skal undervises i. - Sket er sket, og nu bliver vi nødt til at vise omgivelserne, at vi nok skal klare den. Vi bliver nødt til at se mulighederne i det der er sket. Derfor vil jeg opfordre jer til at komme med ideer og ønsker til, hvordan de nye lokaler skal se ud. Så får vi nemlig lavet nogle nye spændende og tidssvarende lokaler, som I har været med til at bestemme, hvordan skal se ud, lyder det fra skoleleder Jan Stigaard, der begyndte sin tale til eleverne med at ønske godt nytår og fortælle fakta omkring branden. Det var med lettelse i stemmen, at han kunne fortælle eleverne, at trods omstændighederne er der ingen af eleverne, der skal undervises i opstillede pavilioner eller på en anden skole. - Vi har lokaler til alle og der er plads til alle, forsikrer Jan Stigaard. Dermed kunne eleverne på Aalestrup Realskole begynde årets første lektion.