Skolevenner i 10 år

En gruppe frivillige fra Ældre Sagen i Skørping har netop modtaget en 10-års nål som anerkendelse af, at de i mere end 10 år har været skolevenner for elever på Bælum/Solbjerg Skole.

En Skoleven har tid og overskud til at koncentrere sig om enkelte elever, lyder det fra Ældre Sagen i Skørping. Arkivfoto: Torben Hansen.

En Skoleven har tid og overskud til at koncentrere sig om enkelte elever, lyder det fra Ældre Sagen i Skørping. Arkivfoto: Torben Hansen.

I øjeblikket er der seks skolevenner: Birthe og Martin Bjerring, Kirsten Baad, Else Kragh samt Birgit og Poul Jensen, men det er ikke en lukket kreds, og der er altid plads til flere, lyder det fra Ældre Sagen. Ældre Sagen så gerne at ordningen vandt udbredelse også på andre skoler både i Rebild og andre kommuner. Oprindeligt stammer initiativet fra England, men Bælum/Solbjerg Skole kom med allerede tidligt i forløbet, og har derfor mange erfaringer at videregive til interesseredel, lyder det fra skolevennernes kontaktperson Birthe Bjerring. - Vi glæder os over samarbejdet, og håber at Bælum/Solbjerg skoler vil benytte os fremover. Hvis nogen har lyst til at høre mere om vores arbejde, er de meget velkomne til at kontakte os, ved at henvende sig til Bælum Skole, siger hun. Skolevennernes opgave er først og fremmest at skabe bro mellem generationerne. De er med i undervisningen og kan hjælpe med praktiske gøremål, blot i en helt anden rolle end lærene. De deltager og bidrager også med gamle lege, lektiehjælp, fortæller historier og meget andet. Skolevennerne har vide rammer for deres arbejde med eleverne. En af vennerne har støtet en fremmedsproget elev i forbindelse med skriftlige opgaver og fungerer som en slags levende ordbog, Birthe Bjerring følger den samme klasse gennem hele skoleforløbet, mens Kirsten Baad koncentrerer sig om at være "Bedstemor" for de nye elver i børnehaveklassen. - Jeg har tiden til at lytte til dem, så jeg får ofte små betroelser om, at de har slået knæet, eller hvad de har lavet med deres far og mor dagen før. men selv om jeg giver en hånd med både praktisk og kreativt, handler det først og fremmest om at have tid til børnene, siger Kristen Baad. Andre skolevenner hjælper til i dansktimerne, hvor de har overskud til at læsetræne med en enkelt elev. Der er rig mulighed for at give en hjælpende hånd, lyder det fra Ældre Sagen i Skørping.

Forsiden