Aalborg

Skonnert sejler ind på budgettet

I budgetforslaget er der fremover afsat 750.000 kr. årligt til Loa, byrådet kræver dog, at andre bidragydere stiller med et tilsvarende beløb

Politikerne vil årligt bruge 750.000 på skonnerten Loa, der er med i magistratens budgetforslag.   Arkivfoto

Politikerne vil årligt bruge 750.000 på skonnerten Loa, der er med i magistratens budgetforslag. Arkivfoto

AALBORG:Nogle ting sejler ud af magistraten budgetforslag, men nye ting sejler også ind.

Det gælder blandt andet skonnerten Loa der kommer med på det kommunale budget med 750.000 kr. årligt

- Hvis vi ikke giver pengene, er alternativet, at skibet går konkurs og skal sælges. Og når man tænker på alle de mennesker, der har stor lagt stor arbejdskraft ind i at få det skib til at fungere, så er der lagt ind, at de får chancen. Men de 750.000 kr. er langt fra nok, så derfor skal der være en medfinansiering fra sponsorer, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Som forudsætning får den kommunale bevilling på 750.000 kr. årligt, har byrådet nemlig fremsat et krav om, at et tilsvarende beløb skaffes fra andre bidragydere og sponsorer.

- Vi må se om det kan lade sig gøre.

Tall Ship Aalborg Fonden havde oprindeligt søgt om at komme på det kommunale budget med et beløb på mellem 1,6 mio. kr. og 1,7 mio. kr. årligt. Det skyldes, at det ikke er muligt fortsat at finansiere driften og videreudviklingen af aktiviteterne omkring Loa. Fonden har også anført, at hvis skibet kommer på på det kommunale budget, så kan man blive tvunget til at sælge skibet.

Formanden for Tall Ship Aalborg Fonden, Claus Holstein, har ikke nogen kommentarer til forslaget, før der har været et bestyrelsesmøde i fonden. Derfor ønsker han heller ikke at svare på, om han anser det for realistisk, at finde andre bidragydere, der vil skyde 750.000 kr. i driften, som kommunen stiller som en betingelse for støtten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.