Udland

Skotsk leder tager forberedende skridt til løsrivelse

Nicola Sturgeon siger i en tale, at man vil lave det forberedende arbejde, der gør en løsrivelse mulig.

Scotland's First Minister Nicola Sturgeon speaks at the conference of the Institute for Public Policy Research think tank in Edinburgh Foto: Reuters/Pool

Scotland's First Minister Nicola Sturgeon speaks at the conference of the Institute for Public Policy Research think tank in Edinburgh Foto: Reuters/Pool

I Skotland fortsætter de politiske overvejelser om løsrivelse fra Storbritannien efter brexit-afstemningen, der sender Storbritannien ud af EU.

Den skotske leder, Nicola Sturgeon, siger mandag, at hun vil igangsætte det forberedende arbejde, som der kræves, hvis Skotland tager en beslutning om at løsrive sig fra resten af Storbritannien.

- Hvis vi beslutter, at vores interesser ikke kan beskyttes i Storbritannien, må uafhængighed være en af de muligheder, som Skotland skal have retten til at overveje, siger Sturgeon i en tale mandag.

En ret som ifølge den politiske leder skal beskyttes ved at sætte et forberedende arbejde i gang.

- Derfor tager vi de forberedende skridt for at sikre os, at den mulighed står åben for det skotske parlament, hvis det finder det nødvendigt, siger hun.

Efter brexit-afstemningen 23. juni stod det klart, at et markant flertal i Skotland havde ønsket at blive i EU.

Siden afstemningen har Nicola Sturgeon derfor slået fast, at hun vil kæmpe for, at Skotland bliver i EU.

Storbritanniens nye premierminister, Theresa May, har udtrykt forståelse for det skotske ønske og sagt, at hun vil vente med at sætte gang i den formelle exit fra EU, indtil der er enighed om en fælles britisk holdning til processen.

- Jeg er villig til at lytte til muligheder, og jeg har sagt meget klart til førsteministeren, at jeg ønsker, at den skotske regering er fuldt engageret i vores diskussioner, har det tidligere lydt fra Theresa May efter et møde med den skotske førsteminister.

Ifølge Theresa May ønsker hun den bedste løsning for hele landet, efter at briterne besluttede at stemme sig ud af EU.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst