Skovbørnehave i Glyngøre skal rømmes

Samler børnene i Kirkestræde efter sommerferien

Leif Kristiansen
Skovhuset har været en del af Glyngøre Børnehave siden 1997. Hensynet til økonomien og et faldende børnetal får nu børnehaven til at rømme huset, men man håber at vende tilbage. Arkivfoto.
Morsø 1. maj 2014 12:32

SALLING: Et dyk i børnetallet og behovet for sikkerhed om økonomien betyder, at Glyngøre Børnehave trækker aktiviteterne i Skovhuset på Lyngdalen tilbage til vuggestuen og børnehaven i Kirkestræde.

- I sommerferien plejer vi at samle børnene i Kirkestræde, men i år vender Skovhusets børn ikke tilbage, siger formanden for Glyngøre Børnehave, Lotte Bodilsen.

Børnehaven ejer selv bygningerne i Kirkestræde, Fjordhuset, mens Skovhuset tilhører Skive Kommune. Børnehaven har lejet bygningen i skoven, men lejemålet er nu opsagt og udløber i efteråret.

Det er et dyk i antallet af børnehavebørn, der har gjort det nødvendigt at samle alle på én matrikel. Færre børn betyder færre indtægter og behov for at tilpasse personaleforbruget, og det kunne kun lade sig gøre ved at samle kræfterne i Kirkestræde.

- Vi har gode rammer i Kirkestræde, men forholdene i skoven er helt enestående. Og håbet er da også, at vi kan vende tilbage - i givet fald med hele institutionen, siger Lotte Bodilsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...