EMNER

Skoven blev syg

Et stort areal af træer fik honningsvamp og måtte fældes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kim Dam Nielsen måtte få en masse træer fældet.Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Nåletræerne på et areal på cirka 50.000 kvadratmeter, hvor Nordre Omfartsvej og Skydebanevej i Brønderslev mødes, er blevet fældet, og for tiden ligger træerne bare hen og ser triste ud blandt sporadiske løvtræer af forskellig art, som er blevet stående.

Skovens ejer, Kim Dam Nielsen, måtte tage den beslutning, fordi træerne var blevet syge.
- Jeg havde lidt problemer med skoven, fordi der var blevet fældet meget primært i forbindelse med omfartsvejen. Så gik der det, man kalder hul i skoven. De træer, der var vant til at stå i læ, begyndte at vælte, fortæller Kim Dam Nielsen.
Det udløste en kædereaktion - når de yderste træer væltede, blev nogle nye træer yderst, og så væltede de også.
- Så var der nogle nye, der fik vind. Det er en slags dominoeffekt, fortæller Kim Dam Nielsen, der fik fagfolk til at se på dagen.
- Det viste sig, at mange af granerne er angrebet af honningsvamp, og det kan man ikke gøre noget ved. Derfor valgte jeg at få dem fældet, fortæller han.
Det træ, der ikke kan bruges til at lave tømmer af, vil blive lavet til flis til oktober. Det kommer til at ske på stedet.
- Træerne skal ligge i tre-fire måneder og tørre, fortæller Kim Dam Nielsen.

Derefter har han planer om at genplante området, men det bliver ikke kun med nåletræer.

- Det bliver en blanding af så mange forskellige træer som muligt efter vejledning at nogle, der er kyndige i skovbrug, så det bliver flot og hurtigt får karakter af skov igen, fortæller Kim Dam Nielsen, der har planer om at vælge nogle trætyper, som er resistente overfor angreb af honningsvamp, så det ikke sker igen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.