Skovene er klar til børnene

Skov- og Naturstyrelsen gentager kampagne rettet mod de 11-13-årige

Skoven er et godt sted at være, når man vil røre sig. Igen i år er de nordjyske statsskove med i kampagnen for få børn til at motionere, fortæller skovfoged Leif K. Lyngsø. 
Arkivfoto: Per Kolind

Skoven er et godt sted at være, når man vil røre sig. Igen i år er de nordjyske statsskove med i kampagnen for få børn til at motionere, fortæller skovfoged Leif K. Lyngsø. Arkivfoto: Per Kolind

De nordjyske statsskove er klar til at være med til at få børn og unge til at røre sig. Skov og Naturstyrelsen er igen i år med i Skov- og Naturstyrelsen er igen i år part i Sundhedsstyrelsens kampagne GetMoving, der skal motivere de 11-13-årige til at bevæge sig og få noget motion. Og hvorfor ikke lade bevægelsen finde sted mellem de grønne træer, lyder spørgsmålet fra de tre statsskovdistrikter, der er i Nordjylland. Som en ekstra lille appetitvækker har de tre nordjyske distrikter i år adgang til en pulje på 500.000 kr. Frem til 22. oktober kan organisationer, institutioner og skoler, initiativ- og interessegrupper o. s. v kan søge om støtte til projekter eller aktiviteter, hvor skoven på en eller anden måde er med til at sætte pulsen i vejret hos de 11-13-årige. Kan søge penge Det er muligt at søge op til 10.000 kr. Det kan f.eks. være til udstyr til rollespilsaktiviteter, indkøb af GPS¿er til løb, pulsure eller afvikling af et konkret arrangement. Man kan hente ansøgningsskemaet på hjemmesiden: www.skovognatur.dk/getmoving Der er kommet en del ansøgninger, men der er stadig penge tilbage i kassen, siger skovfoged Leif K. Lyngsø fra Buderupholm Statsskovdistrikt. Han forklarer at i statsskovdistrikterne gerne vil være den katalysator, der får ting til at ske i skovene til gavn og glæde for børnene. - Vi stiller arealerne til rådighed, og vi stiller også gerne vores naturvejledere til rådighed, hvis der er brug for det, siger han. Skov og Naturstyrelsen, som statsskovdistrikterne er en del af, har også udarbejdet en række forslag til, hvordan man kan bruge skovene. Det er ting som f.eks. orienteringsløb med gps, rollespil og andre aktiviteter i naturen. - Hvis du f.eks. har en GPS er der mange børn, der synes det er meget sjovere at gå i skoven. Den minder jo lidt om en mobiltelefon, og den har mange funktioner, som man kan arbejde videre med på computeren, når man kommer hjem, siger Leif K. Lyngsø. - Det er lidt det samme med et pulsur. Her kan du også bagefter lægge oplysningerne over i en computer og arbejde videre med dem. Her kan man se hjerteslag og energiforbrug, og man kan f.eks. se, hvor langt man skal løbe før en pose franske kartofler er forbrændt.