Skovgården klar igen

For anden dag i træk kunne Hjørring Kommune holde indvielse på en ny fløj på et plejecenter. Skovgården på Aalborgvej festede tirsdag for en ny fløj og en renovering af nogle af de lidt ældre bygninger.

Den nye fløj med dejlige terrasser til beboerne. Foto: Hans Ravn

Den nye fløj med dejlige terrasser til beboerne. Foto: Hans Ravn

- Skovgårdens leder, John Larsen, fortalte om det store arbejde med byggeriet - lige fra de første flyvske tanker fra arkitekt Kjeld Bjergs tegnebord. - Siden skete der jo nogle besparelser. Jeg håber, det sidste bliver lavet lige inden, vi skal på plejehjem Jørn E., lød det optimistisk fra John Larsen, som dog godt var klar over, at det nok varer nogen tid, før Skovgården igen får kommunale midler til byggeri. For det nye plejehjem er indrettet og bygget, så alle kan have lyst til at bo der. - Selvfølgelig vil vi helst bo hjemme, hvis vi skal være ærlige. Vi håber jo at blive gamle - nogen af os er det allerede - og så vil det her været et godt sted at være, sagde Jørn E. Christiansen, som er formand for kommunens sundheds- ældre- og handicapudvalg. Som SF'er filosoferede han lidt over, hvorfor bygningerne blev bygget i gule sted. Han fortalte historien om baggrunden for, at det blev sådan i 1959, da Skovgården blev bygget: - Dengang tog man ikke sådan til Amerika på studietur, nej man tog på udflugt syd for fjorden for at se, hvordan de gjorde dér. På vejen hjem spise man på en kro - og her stemte man om, hvilken farve stenene skulle have. Otte stemte for de gule og tre for de røde. Det piner mig lidt, smilede Jørn E. Skovgården indeholder nu 48 lejligheder på omkring 43 kvm. Dertil kommer fællesarealer, som er indrettede til leve-bo-miljø. Skovgården indeholder også distriktskontorer for distrikt syd. Beboerne betaler knap 5200 kr. i husleje plus varme. Desuden skal de give et indskud på 22.000 kr. Beboere, som ikke har anden indtægt end folkepension, kan få støtte til huslejen og vil kun skulle betale 1700 kr.