Skråt op til dommedagsprofeterne

Blokhus FC har 1. divisions laveste budget, men i Søren Kusk har de en Superligatræner, og han er ved at sætte sin signatur.

Blokhus-træner flankeret af sine to, nye offensive esser Mark Tubæk og Semiu Oladiti. Begge scorede mod FC Vestsjælland. Foto: Torben Hansen.

Blokhus-træner flankeret af sine to, nye offensive esser Mark Tubæk og Semiu Oladiti. Begge scorede mod FC Vestsjælland. Foto: Torben Hansen.

Det dufter ikke så meget af Barca-bold, den såkaldte tiqui-taqui, sådan en torsdag aften bag Jetsmark Hallen. Selv kviksølvet i termometret bævrer på grund af de minus ni grader. Dette krydres med en vestenvind, der absolut ikke føles som et kærligt kys på kinden. Man får ondt af de buske, som har slået rod her. Uanfægtet går det dog løs på kunstgræsbanen i lysmasternes søvnige skær. I tusmørket er FC Blokhus ved at skærpe profilen til den forestående overlevelseskamp, hvor man skal hive sig selv op fra bundmoradset i landets næstbedste fodboldrække. Manden, som fra sidelinjen skal orkestrere strabadserne, er den bundrutinerede boldstrateg Søren Kusk, og han smiler tilfreds i den bidende kulde. Tre, stærke teknikere For han har efterhånden fået sin vilje, og fået sat sin personlige trænersignatur på det nedrykningstruede hold. Den fysiklabile, men teknisk fremragende elsalvadorianer Dusin Correa, har endelig fået sul nok på kroppen til nordeuropæisk bold på forblæste, stride og mudrede græsplæner. Desuden er Mark Tubæk og Semiu Oladiti hentet ind i en for Blokhus FC sjældent, spændende transferrude. Alle tre lystrer Søren Kusks form for fodbold. Det er med tryk på fod og bold. Derfor smiler han; Blokhus-træneren. - Jeg kan godt lide den type spillere. Det er der ingen tvivl om. Det er den måde, jeg gerne vil spille fodbold på, fortæller Søren Kusk efter den bidende kolde træningsseance. Correa bliver en klar profil Trænerens ånde materialiserer til små dampskyer i frosthelvedet, men Kusk taler sig hurtigt varm. - De tre er klart nogle spændende typer. - Tubæk er en utrolig boldfast spiller med et forrygende spark og et godt blik for spillet. Han er en klog fodboldspiller, som måske mangler lidt i det fysiske, men som absolut er en gevinst for os offensivt. - Semiu er en lidt hurtigere og mere direkte spiller, som kan sætte fart i vores kontraspil. Han er også meget teknisk dygtig. - Og Dustin har fået et halvt år nu, hvor han er kommet fra ingenting. Han er også en typisk kontraspiller, som giver os mere speed og teknik. Han bliver en klar profil, fortsætter Søren Kusk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.