Thisted

Skrammel og scrapbøger

Hawboernes Forening fejrer Lildstrands 125 år med udstilling i Hawboernes Hus.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lildstrands første beboere, Bolette og Poul Græsbøl, og en af de nuværende, Ellen Thomsen – hvis afdøde mand, Poul Græsbøl Thomsen, var barnebarn af Poul Græsbøl.

Lildstrands historie er kort. Så kort, at der i fiskerlejet stadig bor folk, som kan huske Poul og Bolette Græsbøl, der som de første begyndte at fiske fra Lildstrand med de bedre landingsforhold end på Græsbølgård, hvor han kom fra. Og som de første bosatte de sig derude, og byggede det hus, som nu er kendt som Strandgården. Det var i 1883, i år for præcis 125 år siden. Jubilæet fejres med en lille lokalhistorisk udstilling, som Hawboernes Forening i denne uge har lavet i det, der tidligere hed Lildstrand Forsamlingshus – i dag Hawboernes Hus. En af dem, der har kendt Lildstrands første beboere, er Ellen Thomsen, enke efter Poul Græsbøl Thomsen, som var barnebarn til Poul og Bolette Græsbøl. Hun har gennem årene været en flittig samler af avisartikler, billeder og andet, der er med til at fortælle Lildstrands historie. Det er blevet til adskillige ringbind, som i denne uge kan ses i Hawboernes Hus. – Og så er alt det skrammel, som jeg har samlet, siger Ellen Thomsen, med et blik til det udvalg af gamle fiskeredskaber, hummertegner, garn, støvler og meget andet med relation til Lildstrands historie, som i denne uge har fået plads i den ene ende af Hawboernes Hus. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad onsdag.