Skrantende lufthavn får tilført større millionbeløb

Lufthavnen ved Aarhus er reddet i første omgang. Men i foråret skal en generalforsamling afklare fremtiden.

Skrantende lufthavn får tilført større millionbeløb

Aarhus Lufthavn har købt sig lidt tid. De fem kommuner, der ejer lufthavnen, indskyder nu 17 millioner kroner til den skrantende lufthavn. Det oplyser kommuner og lufthavn i fællesskab.

Lufthavnen er ejet af kommunerne Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs, som onsdag mødtes med lufthavnsdirektør Peter Høgsberg for at se på en mulig løsning for lufthavnen, der er truet af et millionunderskud i 2013.

I første omgang er det nu besluttet, at Aarhus Lufthavn får en saltvandsindsprøjtning i form af et klækkeligt millionbeløb.

- Samtidig er der enighed om at indkalde til generalforsamling i foråret med henblik på at træffe beslutninger for fremtiden for Aarhus Lufthavn A/S på baggrund af mulige investeringsscenarier, oplyser Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Det er ikke første gang, ejerne må pumpe penge i lufthavnen.

I 2012 måtte kommunerne fylde lufthavnens pengekasse op efter et underskud på 10 millioner kroner. Det resulterede i, at direktøren gennem 13 år, Ole Paaske, blev fyret i april.

Kilder siger til Jyllands-Posten, at underskuddet for 2013 ligger på mellem 10 og 20 millioner kroner.

Det er ikke kun kunderne, der svigter lufthavnen. Eksempelvis meldte lavprisselskabet Ryanair for nylig ud, at selskabet lukker den nye vinterrute fra Aarhus til Las Palmas.

Den melding kom blot tre uger efter ruteopstarten den 1. november. Sidste tur til Las Palmas vil blive fløjet midt i januar, og ifølge Ryanair kan der være flere rutelukninger på vej.

Lufthavnen har ifølge Jyllands-Posten tidligere fået tilsagn om 50 millioner kroner til nye investeringer, men det blev stoppet, da lufthavnen blev ramt af de økonomiske problemer i 2012.

Det er ikke, fordi der mangler kunder til lufthavnen. Faktisk har 725.000 potentielle kunder kun en times kørsel til lufthavnen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.