Danmark

Skrappere krav til private ambulancer efter travkusks død

Sundhedsministeren vil ændre reglerne efter kritik af forløb, hvor en travkusk døde i en privat ambulance.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) strammer nu reglerne for private ambulancer, så der bliver stillet de samme krav til alle ambulancer.

Det sker, efter at en travkusk døde i en privat ambulance.

I dag skal private ambulancetjenester uden aftaler med det offentlige ikke leve op samme regler som ambulancer, der kører for regionerne.

- Hvis man skal køre ambulance i Danmark, skal der være styr på tingene. Der skal ikke være en falsk tryghed om, ambulancen er god nok. Jeg kommer til at lave reglerne, så vi stiller de samme høje krav til alle, siger Nick Hækkerup:

- Som almindelig borger skal man kunne være tryg ved at kunne få den rette behandling, uanset hvilke omstændigheder man kommer galt af sted under.

Konkret vil sundhedsministeren ændre ambulancebekendtgørelsen, så der bliver stillet ens krav til ambulancekørsel.

Baggrunden er en skarp kritik fra Sundhedsstyrelsen af den private ambulancetjeneste Ignis Et Aqua, hvor en bevidstløs mand med hjertestop blev hentet af Ignis Et Aqua, som var hyret af Charlottenlund Travbane.

Manden modtog ingen førstehjælp, og redderne valgte at køre til Herlev Hospital, som lå 14 kilometer væk, i stedet for Gentofte Hospital, der var 5,8 kilometer væk, eller Rigshospitalet 7 kilometer fra travbanen.

Redderne ringede heller ikke 112, hvilket er stik imod Region Hovedstadens anvisninger, oplyser TV2.

Ifølge TV2 fremgår det af Sundhedsstyrelsens rapport om dødsfaldet, at firmaet ikke kunne fremvise dokumentation for de ansattes uddannelser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.