EMNER

Skrivebøgerne lægges på hylden

Det er slut med at gøre en indsats på enkelte gevinster ved Hanstholms julebasar

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kladdehæfterne, der tidligere er blevet brugt til lotterier i Hanstholm, må i år blive på hylden.

HANSTHOLM:- Jeg risikerer jo at vinde en popcorn-maskine. Hvad skulle jeg dog med den?

Gudi Skovmose måtte ligesom andre basargæster konstatere, at ikke alt var, som det plejer at være til den traditionsrige julebasar i Hanstholm Hallen, arrangeret af KFUM-spejderne og Hanstholm Idrætsforening, skriver Thisted Dagblad søndag.
Ikke fordi arrangørerne ønskede at lave noget om. Men en ny lov har sat en stopper for lotterier via de såkaldte skrivebøger, hvor gæsterne kan gøre deres indsats på lige netop de gevinster, de godt kunne tænke sig. Således at de ikke risikerer at komme hjem med eksempelvis en popcorn-maskine, hvis det ikke lige er sådan en, der sår på ønskesedlen.

Selvstændige lotterier

Problemet er, at Spillemyndigheden betragter det som flere selvstændige lotterier, når basargæster lader sig skrive op i kladdehæfter - sådan som det er gammel tradition både i Hanstholm og ved mange andre julebasarer i Thy og i Vestjylland i øvrigt - men vist nok ikke så mange andre steder i landet.

At den nye lov dermed sætter en stopper for traditionen med skrivebøger - det fandt arrangørerne af basaren i Hanstholm ud af så sent som i mandags. Nærmere bestemt klokken 15.45, fortæller Eva Nielsen, leder hos KFUM-spejderne i Hanstholm.
Arrangørerne var ellers tidligt ude med ansøgningen om tilladelse til at holde basaren. Den blev for halvanden måned siden sendt til politiet. Men de fik svar tilbage om, at det nu er den nye Spillemyndighed, der skal have ansøgningen. Og herfra kom afslaget så for mindre end en uge siden.
- De kunne godt have orienteret de foreninger, der søgte sidste år, siger Eva Nielsen.

Lovtekster og vejledninger

Hun og de andre medlemmer af basarudvalget i den sidste uge arbejdet på højtryk. De har læst lovtekster og vejledninger. Og har været i kontakt med politikere, både lokalt og i Folketinget - uden at det dog har givet resultat.

Samtidig har de fået en anden slags lotteri op at stå. Så basargæsterne stadig kan købe lodder, men nu altså med chance for at vinde én - eller flere - af alle de mange gevinster.
Men efter den første af de to basardage må arrangørerne konstatere, at omsætningen var cirka 14.000 kr. mindre end normalt. Og da søndagen plejer at være den bedste dag, betyder det formentlig mellem 30.000 og 40.000 kr. mindre i kassen til spejderne og idrætsforeningen i Hanstholm, der tilsammen plejer at tjene godt 100.000 kroner på julebasaren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.