Skrivemaskine-roman

Mette Hegnhøj Mortensen, børnebogsforfatter fra Sønderhå, har fået arbejdslegat til en roman, der bliver til på en gammeldags skrivemaskine.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mette Hegnhøj Mortensen har fået et legat på 75.000 kr. fra Statens Kunstråd til sin nye skrivemaskine-roman.Arkivfoto: Peter Mørk

Arbejdsredskabet er noget så eksotisk som en skrivemaskine af den helt gammeldags slags, når Mette Hegnhøj Mortensen skriver på sin kommende roman. Bogen handler nemlig om en pige, der sidder ved skrivemaskinen og skriver om sig selv. Og for forfatteren var det nødvendigt at skifte computeren ud med en rigtig skrivemaskine, før der kom gang i skriveprocessen. Mette Hegnhøj Mortensen bruger også skrivemaskinens bogstaver og tegn til at lave illustrationer. Og derfor skal romanen naturligvis trykkes i den originale skrivemaskine-typografi. Mette Hegnhøj Mortensen har fået et arbejdslegat på 75.000 kr. fra børnelitteraturpuljen under Statens Kunstråd. Hun har skrevet på romanen i flere år og håber at gøre den færdig i løbet af foråret eller forsommeren. - Men jeg har endnu ikke en aftale med et forlag, fortæller hun. Skrivemaskine-romanen bliver den hidtil længste, men ikke den første, udgivelse fra den 35-årige børnebogsforfatters hånd. Sidste år debuterede hun med "Møgungen", udgivet af Dansklærerforeningen. Elvis & Otto For en måned siden fulgte "Elvis & Otto" - en historie om drengen Elvis, der glæder sig til at skulle starte i skole. Fordi "børnehavnens legeplads er en lille prutskid i forhold til skolens". Men i skolen kommer Elvis kommer til at savne sin bedste ven, pædagogmedhjælperen Otto. Otto havde ellers sagt, at han også skulle i skole. Men det viser sig at være en voksenskole. "Elvis & Otto" er udkommet på Turbineforlaget. Skrædder i Helvede Mette Hegnhøj Mortensen har desuden bidraget til en ny antologi fra Dansklærerforeningen. Bogen, med 45 korte tekster, hedder "Skrædder i Helvede" - som faktisk også er titlen på et af Mettes bidrag. Mette Hegnhøj Mortensen er vokset op i Thisted. Sammen med sin familie flyttede hun i 2010 ind i den tidligere præstegård ved Sønderhå. Mette er uddannet pædagog, men arbejder - ved siden af forfattervirksomheden - freelance med informationsopgaver for bl.a. institutioner. Desuden underviser hun i dansk, kultur og kommunikation på Pædagoguddannelsen i Thisted.