Skud og stenkast i København: Kun en skal for en dommer

Kun én person skal i grundlovsforhør efter episoder med skud, biljagt og stenkast mod politiet i København.

Onsdag eftermiddag og aften lagde København gader til to særdeles voldsomme episoder, hvor der både blev skudt og kastet med sten.

Ikke desto mindre står politiet torsdag morgen blot tilbage med en enkelt person, man vil forsøge at få varetægtsfængslet.

- En mand på 24 år sigtes for vold mod tjenestemand i funktion, siger den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel til Ritzau.

Manden blev anholdt i forbindelse med en episode i Københavns nordvestkvarter, hvor et par betjente rettede henvendelse til fem personer i en bil.

Da chaufføren efter en kort biljagt standsede på hjørnet af Dortheavej og Peter Ibsens Allé, kom en gruppe på 25-30 unge pludselig løbende mod de to betjente.

Fra de løbende fløj blandt andet en sten og en lighter, og først da en af betjentene affyrede et varselsskud, forsvandt de mange unge ind i moskeen på Dortheavej.

Her lykkedes det efterfølgende politiet at anholde en gruppe mænd, men beviserne rækker tilsyneladende kun til at stille en af dem for en dommer.

Få timer efter hændelsen i Nordvestkvarteret blev fem andre anholdt, efter at flere personer i to biler stødte sammen ved Mjølnerparken på Nørrebro.

Der blev affyret skud, og en bil bragede ind i et pizzeria på Tagensvej.

På trods af fem anholdelser i den sag er det endt med, at de alle bliver løsladt. Opgøret menes at være banderelateret.

- De er afhørt som mistænkte i relation til, at der er blevet skudt derude, men de har ikke ønsket at gøre os klogere på, hvad der er sket, siger Henrik Vedel.

Chaufføren i den forulykkede bil bliver dog sigtet for at have stjålet den pågældende bil, men han skal altså ikke i grundlovsforhør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.