Udland

Skuddrama på serbisk café - fem er dræbt og 20 såret

Mand åbnede ild med en maskinpistol og dræbte blandt andre sin kone på en café i det nordlige Serbien.

En mand har tidligt lørdag åbnet ild på en café i det nordlige Serbien og har dræbt fem personer, heriblandt sin kone. 20 er såret, oplyser politiet.

- Manden kom ind i caféen og åbnede ild med en maskinpistol. Han dræbte sin kone og en anden kvinde, og herefter fortsatte han med at skyde på andre gæster i cafeen, beretter politiet.

Skuddramaet har fundet sted i byen Zitiste 80 kilometer nord for Beograd.

Politiet har umiddelbart efter skyderiet anholdt en mand i 30'erne.

Der hersker tvivl om, hvorvidt manden fortsat er gift med det ene offer. Den serbiske indenrigsminister, Nebojsa Stefanovic, fortæller ifølge Reuters til tv-stationen B92, at den mistænkte var separeret fra sin kone.

- Jalousi kan være et motiv. Han var en stille mand. Der er ingen optegnelser af, at han tidligere har begået kriminalitet, siger indenrigsministeren ifølge Reuters.

I Serbien har myndigheder - ligesom i flere andre Balkan-lande - problemer med, at flere hundrede tusinde ulovlige våben er i omløb efter borgerkrigene i regionen i 1990'erne, skriver Reuters.

I et forsøg på at få fat på nogle af de våben har det serbiske politi tilbudt amnesti til alle, der afleverer eller registrerer et ulovligt våben inden november.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.