Skudt i Kaare Norge

Franco Silia hørte ved et tilfælde Kaare Norge, der nu er inspiration.

Da den scilianske kunstner Frankco Silia hørte Kaare Norges musik, var han så betaget, at han nu har lavet en hel udstilling af billeder inspireret af den danske guitarist.

Da den scilianske kunstner Frankco Silia hørte Kaare Norges musik, var han så betaget, at han nu har lavet en hel udstilling af billeder inspireret af den danske guitarist.

Når Galleri Saltum på torsdag i næste uge slår dørene op til en ny udstilling, vil der være en helt særlig historie bag den kunst, der hænger på væggene af Kaare Norge og Franco Silia. Udstillingen er nemlig blevet til ved et rent tilfælde, fortæller Thora Sillesen fra Galleri Saltum. Den italienske kunstner, Franco Silia fra Sicilien boede hos dem nogle dage, mens hans udstilling hang i parrets galleri. - Franco kan kun italiensk, og vi kan kun dansk, forklarer Thora Sillesen, der synes, dagene med forsøg på fælles forståelse var hårde, selvom der i dagtimerne var tolk på. Derfor de også allesammen helt brugte, den sidste dag, inden Franco Silia vendte hjem til Sicilien. For at skabe lidt hygge uden de sprogelige komplikationer den sidste aften, besluttede de sig for at sætte musik på. - Så satte vi Kaare Norge på, og det gik rent ind i hjertekulen på den her sicilianer, fortæller Thora Sillesen. Faktisk gik Kaare Norge så rent ind, at sicilianeren tog Kaare Norge med hjem. - Alle de billeder, han har malet, efter han er kommet hjem, er malet til musik af Kaare Norge, fortæller Thora Sillesen lattermildt. Efterfølgende har de to kunstnere kommunikeret sammen, og resultatet er blevet den udstilling, man fra 31. juli kan se i Galleri Saltum. Denne dag møder de to kunstnere også hinanden for første gang, og aftalen lyder på, at Kaare Norge vil give en eksklusiv lille koncert til ære for sin nye italienske ven og alle dem, der kommer forbi for at nyde den både visuelle og musikalske kunst.