Skuespil for skoleelever

Her i efteråret får rigtig mange elever på Aalestrup, Gedsted og Simested Skoler en teateroplevelse, når hele seks forskellige teatergrupper besøger skolerne.

TO SYGEPLEJERSKER forsøger i forestillingen "I Bertrams hjerte" at kurere Bertram med piller og operationer, men det hjælper ikke. For Bertram har ondt i hjertet, fordi han har mistet sin mor.

TO SYGEPLEJERSKER forsøger i forestillingen "I Bertrams hjerte" at kurere Bertram med piller og operationer, men det hjælper ikke. For Bertram har ondt i hjertet, fordi han har mistet sin mor.

Der blev lagt ud med heltesagnet om Sigurd og Brynhilde udsat for fire skuespillere, moderne musik og masser af energi. I dag gæster gruppen Dansk Rakkerpak Aalestrup Skole med forestillingen ”Bokseren og ballerinaen” om forældres drømme og forventninger til deres afkom. Samtidig får Gedsted Skole i dag besøg af Frøken Fracasos Kompagni, hvor to skuespillere klædt ud som sygeplejersker opfører den poetiske komedie ”I Bertrams hjerte”. Den handler om, hvad man gør ved sin sorg, når de voksne ikke tør tale om den. I morgen opføres ”Robin Hood” på Simested Skole. Stykket spilles af gruppen Asterions Hus, der vender historien på hovedet og lader den kvindelige skuespiller spille Robin Hood, mens den mandlige må tage sig af de øvrige roller inklusiv rollen som Lady Marion. Asterions Hus er kendt for deres stærke fysiske udtryk, og der bliver kæmpet og fægtet forestillingen igennem. Den sidste af skoleforestillingerne er ”I Guder!” hvor Det Fortællende Teaters ene mand, Jesper la Cour, iført 11 forskellige roller fører tilskuerne gennem nogle af de spændende historier fra den nordiske mytologi. Det sker 14. november på Aalestrup Skole. Det er Vesthimmerlands Kommunes Børnekulturelle Netværk, der står bag. Afdelingschef Else Berntsen fra kultur- og fritidsforvaltningen siger: - Vi vil gerne, at børnene i Vesthimmerland i deres hverdagsmiljøer møder kunsten og arbejder med kunst, og her er alle kunstarter i spil. Vores mål er, at alle de vesthimmerlandske børn i løbet af deres skoletid får sådanne oplevelser og arbejder bevidst med kultur. - I år forsøger vi med en strategi, hvor børnene i Aalestrup-området får en del teatertilbud. Næste år vil nedslagene være andre steder, forklarer hun. Ud over skoleforestillingerne bliver der også en række offentlige teaterforestillinger i løbet af efteråret. I tirsdag blev forestillingen Fyrtøjet opført på Knaberscenen. Torsdag i efterårsferien får alle lejlighed til at stifte bekendtskab med Troldepus, når dukketeatret PinPon gæster Musikhuset Alfa med historien om den lille trold, der med sin hvide tryllepind i munden kan blive helt usynlig. Til november lægger Alfa gulv til helt andre toner. Det er stompgruppen DaDunk, der giver deres version af eventyret om Klods Hans med brug af både koste, bøger, tønder og stegepander. Forestillingen spilles med energi og humor og kan nydes af både børn, teenagere og voksne. Det sker 3. november.