Udland

Skuespiller: profetfilm skal væk fra YouTube

Skuespiller gør endnu et forsøg på at få domstole til at fjerne anti-islamisk film fra YouTube.

Skuespiller: profetfilm skal væk fra YouTube

En skuespiller, som siger, at hun blev narret til at medvirke i en anti-islamisk film, som udløste voldelige protester i den muslimske verden, har indledt et retsopgør for at få domstolene til at fjerne den omstridte film fra YouTube.

Sagsanlægget fra skuespilleren Cindy Lee Garcia er også rettet mod hovedmanden bag filmen, den egyptisk-amerikanske kristne kopter fra Californien, Bassely Nakoula, for krænkelse af Garcias privatliv og bedrageri.

En domstol i Los Angeles afviste i sidste uge skuespillerens krav om, at filmen skal fjernes fra YouTube.

Cindy Lee Garcia siger, at hun er blevet misbrugt og har deltaget i filmen "The Innocence of Muslims" under falske forudsætninger

Amatørfilmen opfattes som en krænkelse af profeten Muhammed, og den kvindelige skuespiller har modtaget dødstrusler, og hun siger, at hendes karriere og omdømme blev ødelagt, da det blev kendt, at hun har medvirket i filmen.

Hun siger, at hun troede, hun medvirkede i en harmløs film om Egypten. Producenten af filmen, Nakoula Basseley Nakoula, der har brugt dæknavnet Sam Bacile, sagde til hende, at filmen var et eventyr om gamle egyptere.

Filmen havde en central plads, da præsident Barack Obama tidligere på ugen talte ved åbningen af FN's Generalforsamling. Obama tog i FN afstand fra filmen, men han gjorde det klart, at han ikke kunne forbyde den.

- Som præsident og som øverstbefalende for vort militær, accepterer jeg, at folk siger det værste om mig hver dag, og jeg vil altid forsvare deres ret til at gøre det, hed det i talen fra den amerikanske præsident.

Han også advarede om, at "bevidstløs vold" eller ildspåsættelser aldrig kan være en berettiget reaktion på en video.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.