Skuespillerinde i oprør: Mærker selv racismen

Queen Latifah opfordrer til en kollektiv attitudeændring efter den sidste tids blodige raceuroligheder, inden det eskalerer yderligere.

Efter den seneste tids alvorlige eskalering af blodige raceuroligheder i USA mener Queen Latifah, at der skal en drastisk attitudeændring til.

Den 46-årige skuespillerinde, der har afroamerikanske aner, har selv oplevet forskelsbehandling og kræver derfor handling, inden urolighederne eskalerer yderligere.

- Det er ligegyldigt hvor mange penge, jeg har - eller hvor mange Puff Daddy eller Missy Elliot har for den slags skyld - for hvis jeg eksempelvis går ud for at praje en taxa, kører chaufføren uanset hvad hen til den hvide kvinde, der står ved siden af mig.

- Racisme eksisterer og udøves, og vi bliver nødt til at ændre det, sagde Queen Latifah i forbindelse med en udsendelse på tv-kanalen VH1, skriver People Magazine.

Den Oscar-nominerede "Chicago"-skuespillerinde støtter bevægelsen Black Lives Matters, der advokerer for værdighed, retfærdighed og respekt, og opfordrer til kollektiv handling uanset kulør.

- Jeg bebrejder ikke den hvide kvinde, for hun står jo også og skal med en taxa, men jeg siger bare, at vi bliver nødt til at ændre attituden.

- Verdenen er virkelig anspændt i disse dage. Der er mange spændinger og en masse angst og smerte. Jeg håber, at vi på en eller anden måde kan kanalisere disse følelser over til noget positivt og faktisk gøre noget, der ændrer verdenen.

Queen Latifah, der bærer det borgerlige navn Dana Elaine Owens, er foruden skuespillet også rapper og producer.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst