Udland

Skuffede syriske oprørere forventer ja fra USA's Kongres

De syriske oprørere havde håbet, at et amerikansk angreb på præsident Assad var nært forestående.

Skuffede syriske oprørere forventer ja fra USA's Kongres

De syriske oprørere er skuffede over, at USA's præsident Barack Obama lørdag valgte at udskyde en militæraktion mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, for først at foretage en afstemning i Kongressen om angrebet.

Men oprørerne føler sig samtidig overbevist om, at Kongressen vil give Obama sit ja til en militæraktion mod det syriske styre, som amerikanerne anklager for at have angrebet sin egen befolkning med kemiske våben.

- Vi havde en følelse af skuffelse. Vi havde forventet, at tingene ville gå hurtigere, og at et angreb var nært forestående. Men vi tror på, at Kongressen vil godkende et angreb, siger topembedsmand i Syriens Nationale Koalition Samir Nashar ifølge Reuters.

Obama slog lørdag aften fast, at USA ikke vil vente på resultatet af FN-inspektørernes undersøgelser i Syrien.

Inspektørerne forlod lørdag Syrien efter flere dages undersøgelser af Assad-styrets påståede brug af kemiske våben mod civile i en forstad til Damaskus. Konklusionen på undersøgelsen ligger først klar om tre uger, oplyser FN.

I en tale foran Det Hvide Hus i Washington kaldte Barack Obama den angivelige brug af kemiske våben for "det værste angreb i det 21. århundrede".

1429 mennesker blev ifølge USA dræbt ved giftgasangrebet i hovedstaden Damaskus. 426 var børn.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.