Skuffelse for Mie Ø. Nielsen

Den 15-årige aalborgenser endte på den utaknemmelige 17. plads

Mie Ø. Nielsen endte på en skuffende 17. plads og er dermed ude i favoritdisciplinen 100 meter ryg. Foto: Torben Hansen

Mie Ø. Nielsen endte på en skuffende 17. plads og er dermed ude i favoritdisciplinen 100 meter ryg. Foto: Torben Hansen

LONDON:Mie Ø. Nielsen kom skuffende ikke videre fra de indledende heat i 100 meter ryg.

Danskeren var ellers kvalificeret til legene, men landstræner Lars Sørensen havde lagt en ret satsende taktik, og den levede den unge dansker op til.
Mie Ø. Nielsen svømmede de 100 meter i 1.00.38, hvilket var i omegnen af det, som landstræneren havde bedt hende om, men det viste sig at være 13 hundrededele af et sekund for langsom og den 16. og sidste plads i semifinalen gik dermed til italienske Barbieri.
- Det er selvfølgelig superærgerligt, siger Mie Ø. Nielsen efter hun havde stået og set det sidste heat på skærmen i mixed zone, mens hun sugede en pakke med energigel.
- Men jeg svømmede det jeg havde fået besked, og sådan er det med de her morgensvømninger, hvor man prøver at spare lidt kræfter.
Mie Ø. Nielsen har også 200 ryg som individuel disciplin under legene, men hun er bedst på den korte distance.

God start for brystsvømmer

Finaleplads blev det til gengæld til for brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen, der svømmede en tiendedel fra sin personlige rekord på 100 meter. Det rakte til en niendeplads, og dermed er hun med i aftenens semifinale.

- Det er jeg godt tilfreds med, for jeg er ret sikker på, at jeg kan svømme hurtigere i aften. Det skal jeg så også, hvis jeg skal med i en finale, og det vil jeg meget gerne, siger hun.
- Jeg skal lige snakke lidt med bossen, for jeg tror måske, at min frekvens var lidt for hurtig på udturen, og så må vi se, om der er noget, der skal rettes til i aften, siger hun. hurtigste tid blev overraskende sat af den blot 15-årige litauer Ruta Meilutyte, der skar mere end to sekunder af sin personlige rekord.
Til gengæld skuffede rygsvømmeren Mathias Gydesen ved at blot at blive nummer 30 efter en syvendeplads i eget heat.
- Det er det her, jeg hader ved svømning. Jeg har trænet så godt i de sidste måneder, og semifinalepladsen er bare 5/100 dele hurtigere, end det, jeg har svømmet ved bare at træne alene. Jeg tror jeg er færdig med svømning nu. Det er ikke en beslutning, der er truffet i skuffelse, for jeg har haft mange gode oplevelser. Men jeg synes ikke rigtigt, jeg kan tage skridtet op på det sidste plateau, og så er studiet og andre ting vigtigere, siger han.
-Men det er da fedt at prøve et OL og så stoppe med det, siger han.

Sublim Lotte Friis

Den helt store danske medaljekandidat Lotte Friis lagde stærkt fra land, da hun på 400 meter fri svømmede sig i finalen i 4.04.22, der samtidig er lig med ny dansk rekord.

Dermed sikrer hun allerede den tredje danske finaleplads, og dermed er svømmerne godt på vej til at indfri målet om otte finalepladser. endnu mere imponerende er det med tanke på, at 800 meter fri er favoritdisciplinen, og dermed begynder hun mere og mere at ligne en medaljetager.
- Jeg er rigtig glad, for det var egentlig lidt en træningstur for mig med tanke på senere. Og jeg tror, at der er endnu mere i posen til i aften, siger Lotte Friis.
- Der skal bare svømmes hurtigt, siger hun om planen for aftenens finale.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.