Skuffet VM-anfører: Holdet går spændende fremtid i møde

Simon Kjær kalder VM-exit mod Kroatien for karrierens største skuffelse. Optimismen spirer, når han ser frem.

Simon Kjær og Danmark er ude af VM efter et nederlag til Kroatien i ottendedelsfinalen. Foto: Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix

Simon Kjær og Danmark er ude af VM efter et nederlag til Kroatien i ottendedelsfinalen. Foto: Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix

Midt i karrierens største skuffelse har landsholdsanfører Simon Kjær overskud til at kigge fremad, og han forventer sig meget af det danske landshold i fremtiden.

Det fortæller den 29-årige midterforsvarer efter søndagens VM-exit og nederlag til Kroatien i ottendedelsfinalen.

- Der er så mange ting, vi kan være stolte af og skal tage med os. Det er svært nu, men det potentiale, som vi har talt om i to år, det bliver bare endnu mere spændende, siger Simon Kjær.

Selv om stemningen ikke var den bedste i landsholdets omklædningsrum i Nisjnij Novgorod, så var der alligevel en spirende optimisme.

Danmark har slået Peru, spillet uafgjort mod Australien og Frankrig i gruppespillet før søndagens nederlag til Kroatien, der vandt 3-2 i en afgørelse på straffespark. Stillingen var 1-1 efter både 90 og 120 minutter.

- Flere af spillerne sagde; "skal vi ikke bare komme i gang med EM-kvalifikationen nu".

- Der er så meget at bygge videre på. Jeg tror, at vi går en spændende fremtid i møde.

- Vi skal være stolte over det, vi har leveret. Men det er en kæmpestor skuffelse - det er det værste, jeg har prøvet, erkender anføreren.

Målmand Kasper Schmeichel reddede tre straffespark søndag aften. Et i den forlængede spilletid og to i den afsluttende duel fra pletten.

Alligevel rakte det ikke til dansk avancement, da Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte deres straffesparksforsøg.

- Som jeg sagde til drengene; "vi vinder og taber sammen". I dag tabte vi på en måde, der ikke kunne være mere kynisk.

- Kasper gør alt, hvad han kan for holdet, men han har tabt ligesom os andre, siger Kjær.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.