Skulpturer og billeder i Galleri Nord

Poul Esting.
Frederikshavn 29. september 2013 11:37

FREDERIKSHAVN: Galleri Nord præsenterer værker af billedkunstner Poul Esting, og samtidig viser galleriet skulpturer af Stine Ring Hansen. Der er fernisering torsdag den 3. oktober kl. 19.

Inspireret af klassisk musik og jazz skaber Poul Esting i sine værker en kaotisk men også ofte en romantisk drømmeverden. Koloristisk bevæger han sig fra sarthed til dynamisk styrke i særprægede, ofte overraskende toner, associationsskabende figurer, tegn og bogstaver træder frem på billedfladen.

Poul Esting har bl.a. udstillet på Frederikshavn Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum og har også været repræsenteret på flere andre anerkendte udstillinger i Danmark.

Udlandet har også haft glæde af Poul Estings kunstneriske værker, idet han har haft separatudstillinger i Canada, Portugal, Ungarn, Italien, Holland, Sverige og er nu i Frederikshavn i Galleri Nord.

Stine Ring Hansen elsker det hårde knoklearbejde og disciplin er en dyd for hende.

Som hun selv udtaler, så er der ingen lette løsninger. Sorte sprukne hænder, som hverken egner sig til silke eller nyloner, ansigtet der strammer af støv, vinkelsliber, slibepapir, hammer og svejs, en duft af voks og bronze blander sig. Det er hverdag for Stine Ring Hansen.

Kendetegnende for hendes skulpturer er gennemgående udtryk i kærligheden til livet ved spiringer, vækster og væsener. Hun kaster sig også ud i temaer, som f.eks. H.C. Andersen, som jo voksede sig større og til stadighed er aktuel.

Udover mange udsmykningsopgaver har Stine Ring Hansen også lavet flere kendte hæders- og jubilæumspriser.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...