Skurvognsfabrik har brug for arbejdskraft

Jobcentret i Brønderslev er en effektiv samarbejdspartner i jobjagt

Jobcentret
Brønderslev 1. oktober 2015 13:55

BRØNDERSLEV: Da Jobcenter Brønderslev for et års tid siden etablerede Virksomhedsservice var det med målet om at kunne hjælpe virksomhederne med bl.a. hurtigt og smidigt at finde kvalificeret arbejdskraft. Det mål arbejder man stadig med, og der er indtil flere eksempler på, at det lykkes.

Virksomhedsservice opstod som følge af beskæftigelsesreformen på arbejdsmarkedsområdet, fortæller Lisbeth Jensen, der er leder af området på Jobcenter Brønderslev:

- Virksomhedsservice har ændret fokus i jobcenteret, så man nu fokuserer på virksomhedernes behov. Vi skal hjælpe virksomhederne med at rekruttere ledig arbejdskraft og sikre, at de ledige har de rette kvalifikationer. Så vi opsøger systematisk virksomhederne, fortæller Jobcenter Brønderslev i en pressemeddelelse.

I Fredericia ligger firmaet Mobilhouse A/S, der producerer og sælger skurvogne og pavilloner og bl.a. har ekstra travlt for øjeblikket bl.a. pga. flygtningestrømmen fra Syrien. Der vil derfor være behov for ansættelse af yderligere fire-seks håndværkere til Mobilhouse’s afdeling i Hjallerup.

- Jeg oplevede allerede i sommer, hvordan Virksomhedsservice agerer hurtigt og med udgangspunkt i virksomhedernes interesse. Jeg skulle bruge to mænd til vores afdeling i Hjallerup. Og allerede efter fem dage kunne jeg skrive under med to ansatte håndværkere, efter at Virksomhedsservice allerede samme dag, jeg henvender mig, kan udpege 5-6 velegnede kandidater til mig. Og også denne gang i september har man reageret hurtigt. Det betyder meget for mig, at virksomhedskonsulenten helt klart primært havde fokus på at indfri virksomhedens forventninger til de nye medarbejdere fremfor at ”placere” en af Jobcentret udvalgt borger. Det skulle handle om det rette match mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det kan jeg lide, forklarer Søren Holdt, salgs- & projektleder ved Mobilhouse A/S, Fredericia.

Og det er altså netop den hurtige men også kompetente hjælp, Virksomhedsservice er sat i verden for, fortæller Lisbeth Jensen:

- I en tid, hvor alle kommuner konkurrerer om arbejdspladser, er det utrolig vigtigt, at virksomhederne oplever, at man i kommunen kan få hjælp.

- At rekruttere personale kan være en tung proces for den enkelte virksomhed. Her kan vi hjælpe via vores system og kendskab til de ledige. Vi har tidligere ikke været opmærksomme nok på at sætte os ind i virksomhedernes behov, hedder det i pressemeddelelsen.

- Men nu har vi virksomhedskonsulenter, som alene skal have det for øje. Det er vigtigt for kommunen, at der er velfungerende virksomheder. Her kan jobcentret hjælpe virksomhederne med at få den arbejdskraft de har brug for – og det er samtidig til gavn for både de ledige og samfundskassen, at de kommer i job så hurtigt som muligt. Og sammen skal vi gøre vores til, at Brønderslev bliver den bedste kommune i Nordjylland at drive virksomhed i.

Mobilhouse A/S forventer i øvrigt at have fremgang den kommende tid. Mobilhouse blev stiftet i 1961, og har siden udviklet sig til at være en virksomhed med et bredt sortiment inden for pavilloner, skurvogne og moduler.

Firmaet er leveringsdygtig indenfor alle typer af skurvogne til byggebranchen, herunder mandskabsvogne, beboelsesvogne, kontorvogne, toiletvogne samt containere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...