Sky-boss efter Richie Portes straf: Hjælp var fairplay

Dave Brailsford undrer sig over tidsstraffen til Richie Porte, der lånte et hjul af en landsmand i Giroen.

Chefen for cykelholdet Team Sky, Dave Brailsford, undrer sig meget over, at hans toprytter, Richie Porte, tirsdag blev tildelt en tidsstraf på to minutter efter 10. etape i Giro d'Italia.

Den australske rytter punkterede seks-syv kilometer før målstregen, og han lånte derefter forhjulet hos landsmanden Simon Clarke fra Orica-Greenedge-holdet.

Det var medvirkende til, at Richie Porte kunne begrænse sit tidstab på etapen til 47 sekunder, men derefter blev han altså tildelt en ekstra straf af løbskommissærerne.

- De fleste mennesker vil mene, at det her var et af de mest interessante og instinktive fairplay-øjeblikke, vi har set i sport i lang tid. Især i vores sportsgren, der har haft nogle tilfælde med det modsatte, siger Dave Brailsford til cyclingnews.

- Det er en skam, og folk vil ikke kunne forstå det. Helt ærligt, de fleste mennesker vil se hændelsen og tænke, at det virkelig var en fair gestus. Han (Porte) opnåede ingen unfair fordel, siger Sky-chefen.

Med tidstabet på den flade etape og den efterfølgende tidsstraf gik Richie Porte fra at være 22 sekunder efter den førende rytter, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), til at halse hele 3,09 minutter efter spanieren.

Det gør det meget vanskeligt for Richie Porte at vinde det italienske etapeløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.