Skybrud ændrer din forsikring

Forsikringsselskaberne ændrer i vilkår

Arkivfoto

Arkivfoto

Det er snart et år siden, at det historiske skybrud over hovedstaden sprængte hul i forsikringsselskabernes pengetank.

Siden er fem milliarder forsikringskroner strømmet ud i specielt vandskadede kælderlokaler. Det hul har forsikringsselskaberne forsøgt at sætte prop i, skriver DR København.
Derfor er mange forsikringstagere blevet mødt med højere præmier, fortæller produktdirektør i Codan Forsikring, Jesper Franch.
- På en række områder er præmierne steget, blandt andet fordi vi selv forventer øgede udgifter til skybrud, siger Jesper Franch. Samme melding kommer fra både TopDanmark og Tryg.

Strengere krav

Det betyder, strengere krav til indretning af de nedre etager hos dem, der har haft en vandskade, fortæller Kommunikationschef i TopDanmark, Jens Langergaard.

- Vi stiller som betingelser, at de ikke har samme dækning næste gang, hvis ikke de bruger de materialer, vi råder dem til, siger han.
Det er også kæphest hos Forsikringsselskabet Tryg, siger kommunikationsdirektør, Troels Rasmussen.

Farvel til trægulve og gipsvægge

- Så er det altså farvel til trægulvet og goddag til klinkegulvet. Så er det farvel til gipsvæggene og goddag til pudsede vægge. For både trægulv og gipsvægge suger jo vandet til sig og giver i øvrigt også på den lange bane et meget dårligere indeklima i kælderen, siger Troels Rasmussen.

Rådet fra Forsikring og Pension lyder, at det kan være en god idé at kigge husstandens forsikringer igennem en ekstra gang for at tjekke, om der har været ændringer på pris og dækning.
Det kan godt betale sig at sammenligne selskaberne med hinanden, siger konsulent i Forsikring og Pension, Ricardo Krogh.
- Tag fat i selskaberne og gå ind på forsikringsguiden.dk, hvor man meget hurtigt kan få et overblik. Man kan få syv-otte forskellige selskaber frem på en gang og sammenligne både priser og dækninger, siger Ricardo Krogh.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.