Brønderslev

Skybrud kostede dyrt

Boligforening ramt af vandskader og regning efter skybrud i efteråret

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arkivfoto: Lars Pauli

BRØNDERSLEV:Skybruddet 16. oktober i fjor kostede dyrt for Boligforeningen PM. Boligforeningen har netop modtaget 1,2 mio. kr. i erstatning for dækning af de skader, der skete som følge af skybruddet. Der er en selvrisiko på 136.000 kr.

Det gik specielt ud over afdeling 11 (Knudsgade-kvarteret) og afdeling 4 (landsdelskvarteret, Fynsgade med flere). I afdeling 4 stod samtlige kældre under vand.

- Det medførte store skade, men også meget arbejde for de enkelte beboere og boligforeningens personale.

- Når uheldet rammer, er det klart en stor frustration for de berørte beboere. Men næsten alle tog situationen i stiv arm.

Boligforeningens driftsleder, Niels O. Hansen, vil nu sammen med foreningens forsikringsselskab forsøge at finde en mulig løsning, så fremtidige skybrud ikke vil medføre så store skader.

I forbindelse med vandskaderne blev det konstateret, at der var indrettet boliger i kældrene.

- Kælderrummene i afdelingen er til opbevaring af havemøbler, haveredskaber, cykler mm., men kælderrummene er ikke en del af boligen, og må derfor heller ikke benyttes til beboelse.

I afdeling 11 opstod der også problemer. Her er der opsat detektorer ved nogle af elevatorerne. Når der stiger vand op i skakterne, udløses en alarm, og der tilkaldes straks personale og slamsugere.

- Vi er i forhandling med vore rådgivere om en bedre skybrudssikring i forbindelse med de grønne arealer. Vi har selv luftet alle græsarealer. Vi klipper ikke græsplænerne så langt i bund, for at imødegå, at vandet danner små floder, er Hanne Wulff.

Esb

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.