Skybrud på vej til bornholmerne

I resten af Danmark er det værste regnvejr overstået, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut

Foto: Diana Holm

Foto: Diana Holm

BORNHOLM:Mens det kraftige regnvejr er ved at lægge sig i det meste af Danmark, kan bornholmerne se frem til en aften, de med fordel bør tilbringe indenfor.

Et skybrud kan nemlig ramme solskinsøen inden for ganske kort tid, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.
- Det kan ske når som helst og vil vare i nogle timer, siger Jørn Thomsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI, kort før klokken 19 mandag aften.
Definitionen på et skybrud er, at der skal falde mindst 15 millimeter på 30 minutter.
Sidst, Danmark blev ramt et virkelig slemt skybrud, var 2. juli sidste år, hvor særligt København og Sjælland blev hårdt ramt.
Skybruddet gav massive oversvømmelser, store trafikale problemer, og mange bygninger blev beskadiget.
Sent søndag aften varslede DMI, at kraftig regn ville ramme Danmark i løbet af mandagen - nogle steder helt op til 35 millimeter over seks timer.
Men ud over Bornholm slipper resten af Danmark for et ødelæggende skybrud i denne omgang.
Det betyder dog ikke, at regnen ikke har gjort sit indtog i resten af landet, og særligt øst- og sønderjyderne har fået en ordentlig skylle i løbet af mandag eftermiddag.
Flere steder i Øst- og Sønderjylland er der faldet op mod 30 millimeter regn. Sjælland, Fyn, Vest- og Nordjylland er sluppet væsentlig billigere.
- Regnvejret har passeret Danmark hurtigere, end vi havde regnet med, siger meteorolog Thyge Rasmussen fra DMI.
Det betyder dog ikke, at det er tid til at pakke paraplyen væk igen, for regnen fortsætter med at falde blidt over særligt Jylland det meste af aftenen, varsler DMI.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.