EMNER

Skydecenter i verdensklasse

Om godt halvandet års tid kan Nordeuropas mest moderne og avancerede flugtskydningscenter være klar til indvielse i Sandmosen ved Udholm.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anders Esholm Jensen: Med kydecentret bliver der mulighed for et VM, EM eller World Cup hver 2. eller 3. år i Jammerbugt Kommune. Foto: Martin Damgård

Bag projektet står initiativrige folk fra Jetsmark Sogns Jagtforening. Politikere i Jammerbugt bakker op. Team Danmark, Dansk Skytte Union og Dansk Flugtskydnings Forbund samt en række jagtforeninger støtter projektet, som løber op i 15-20 mio. kr. - Det bliver et center, som er i funktion hele året. Og det skal ikke kun henvende sig til eliteskytter, men også til den helt almindelige jæger, fortæller Anders Esholm Jensen, som er med i projektgruppen. Efter planen skal centret etableres i Sandmosen på statens græsfenner ved Sandmosevej. Mod nord grænser området op til Udholm. - Området ejes af FødevareErhverv. Vi regner med at kunne enten købe eller leje arealet, som i dag bruges til afgræsning, siger Anders Esholm Jensen. Det bliver Jammerbugt Kommune, som skal stå for forhandlingerne med FødevareErhverv. Kommunen skal også klare det rent planmæssige. Det ny center skal være elitecenter for flugtskydning i Danmark. Der skal etableres fem baner til de olympiske discipliner trap, skeet og dobbeltrap. Desuden fire baner til compak sporting og nordisk trap. Der bliver også en jagtbane. Centerbygning Der skal opføres en centerbygning med jagtbutik, cafeteria, lager og værksted i stueetagen. På 1. sal skal der være jagtbutik, kontorer og mødelokaler. Endelig er der i kælderen blevet plads til riffelindskydning og en såkaldt skydebiograf - en virtuel skydebane. - Vi har dygtige skeetskytter, som klarer sig flot internationalt. Men vi mangler tilstrækkeligt med træningsfaciliteter. Med centret kan vi tilbyde unikke forhold for eliteskytterne, ikke blot vores egne, men fra hele landet og udlandet, siger Anders Esholm Jensen og tilføjer, at den almindelige jæger på centret vi få mulighed for at forbedre sine skydefærdigheder. Pengene til det ambitiøse projekt skal skaffes primært via fonde. Bl.a. er der en elitefacilitetsfond, som har 10 mio. kr. om året til uddeling.