Skydende betjent trækkes i landsretten

Anklageren gør nu endnu et forsøg på at få en politibetjent, som skød kollega i benet, sendt i fængsel.

Skydende betjent trækkes i landsretten

En 46-årig politibetjent slap i første omgang for fængsel, selvom han sidste år skød og sårede en kollega på en skydebane på Amager.

Men anklagemyndigheden er ikke tilfreds med de 20 dagbøder á 500 kroner, som Københavns Byret idømte betjenten for uagtsom legemsbeskadigelse.

- Vi vil have Østre Landsrets prøvelse af sagen, siger vicestatsadvokat Birgit Gammelgaard.

- Alle er enige om, hvad der skete den dag. Men spørgsmålet er, hvilke kasser man rent juridisk skal putte episoden i. Vi mener, at det skete under særligt skærpende omstændigheder, siger hun.

Politibetjenten var skydeleder, da han 2. september sidste år ville demonstrere noget øvelsesammunition for en kollega.

Men i stedet for at gå ned på selve skydebanen affyrede han et skud mod den træbarak, der bruges til undervisning og kaffestue under skydeøvelserne.

- Jeg vidste, at projektilet ville blive til støv, når det ramte trævæggen. Det havde jeg udtrykkeligt fået at vide, da jeg fik ammunitionen, forklarede den 46-årige i retten.

Projektilet blev dog ikke til støv. Det gik tværs gennem trævæggen og ni skydeskiver af flamingo, der stod på den anden side, før det ramte hans 39-årige kollega i skinnebenet.

Den 46-årige blev i byretten frifundet for i grov kådhed eller på en hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare sin kollegas liv .

Samtidig afviste byretten, at skyderiet foregik under særligt skærpende omstændigheder, og at betjenten ulovligt havde været i besiddelse af de 25 særlige øvelsespatroner.

I landsretten vil anklagemyndigheden - ligesom i byretten - gå efter en fængselsstraf til manden, oplyser Birgit Gammelgaard.

Hvis betjenten straffes med fængsel i Østre Landsret, så mister han automatisk sit job. Følger landsretten derimod byrettens afgørelse om bødestraf, så er det op til Rigspolitiet at afgøre, om den 46-årige kan fortsætte hos politiet.

/ritzau/