Aalborg

Skyderi: 35-årig fængslet in absentia

35-årig nåede at nægte sig skyldig i drabsforsøg inden han ikke længere var i stand til at medvirke i grundlovsforhør

Foto Jesper Thomasen

Foto Jesper Thomasen

AALBORG:En 35-årig mand er lørdag eftermidddag ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet in absentia frem til 7. juli sigtet for forsøg på manddrab og for at være i besiddelse af en pistol med skarp ammunition.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Lone Lyngsø. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Den 35-årige blev anholdt fredag aften - tilsyneladende efter noget chikanekørsel, der ifølge sigtelsen fik den 35-årige til på et tidspunkt at trække en pistol og skyde mod to mænd i en anden bil, hvorefter den 35-årige angiveligt påkørte den anden bil i krydset mellem Østerbrogade og Sankt Peders Gade i Nørresundby.

Fem anholdte

Den 35-årige mand blev efter påkørslen anholdt sammen med yderligere fire mænd, der alle senere er blevet løsladt.

Den 35-årige derimod måtte indlægges på Aalborg Universitetshospital og behandles for skader i forbindelse med påkørslen, og på hospitalet blev han medicineret med smertestillende medicin. Men lørdag ved middagstid blev han af en læge erklæret i stand til at deltage i grundlovsforhøret.

- Dommeren valgte dog at fængsle manden in absentia af lægelige grunde, forklarer Lone Lyngsø.

Nægtede sig skyldig

Den 35-årige nåede at nægte sig skyldig i sigtelserne, før det blev vurderet, at han ikke kunne deltage i grundlovsforhøret på grund af sin medicinering.

Lone Lyngsø oplyser, at kendelsen - trods fængslingsfristen frem til 7. juli - betyder, at der skal holdes et nyt grundlovsforhør, så snart den 35-årige - igen ud fra en lægelig vurdering - ses i stand til at deltage i et grundlovsforhør.

- Han skal desuden have en samtale med sin forsvarer. Men der kan godt gå indtil mandag, inden et nyt grundlovsforhør kan holdes, vurderer anklageren, der ikke tidligere har oplevet et lignende grundlovsforhør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.