Skyderi ved Scandlines-færge i Helsingborg

Svensk politi overvejer, om gerningsmændene til færgerøveriet kom om bord i Danmark.

Skyderi ved Scandlines-færge i Helsingborg

Der blev affyret skud, da to mænd begik røveri mod en af Scandlines' færger. Skuddene faldt søndag aften, mens færgen Hamlet lå i havn i Helsingborg.

Nu undersøger svensk politi, om gerningsmændene gik om bord på færgen, mens den lå i Helsingør.

Røverne gik efter vekselkontoret på færgen, og de var bevæbnet med en pistol og et automatvåben. Der blev affyret flere skud, men ingen blev dog ramt.

Politiet ved endnu ikke, om der blev brugt skarpe eller løse skud.

De to røvere flygtede efterfølgende på motorcykler.

- To af dem kørte fra borde på en motorcykel. På land undslap en medhjælper på en knallert, siger svensk politis talsmand, Eva-Lotta Hermansson-Truedsson til Helsingborg Dagblad.

Politiet ved endnu ikke, hvor stort udbyttet blev.

- Men det handler om et seks-cifret beløb, flere hundrede tusinde kroner, siger vagtchef Hans Nilsson fra politiet i Skåne til nyhedsbureauet TT.

Trods et større efterforskningsarbejde er der stadig ingen spor efter røverne.

Politiet er blandt andet ved at studere overvågningskameraer for at se, om røverne gik om bord, mens færgen lå i Danmark.

- Vi har en del oplysninger om, hvad der skete. Nu må vi undersøge, hvad der passer, og få så godt som muligt billede af hændelsesforløbet, siger efterforsker Ulf Åkerstedt til Helsingborg Dagblad.

I 2004 blev vekselkontoret på Hamlet ramt af et tyveri, mens færgen lå i havn i Helsingør. Forklædt som rengøringsfolk og håndværkere kom flere mænd ind på færgen og brød ind i vekselboden.

Det lykkedes dem at stikke af med 982.492 kroner, men de blev senere fanget og dømt.

/ritzau/