Thisted

Slår streger på ny vej

Vestre Kirkegårdsvej er atter farbar efter omfattende renovering, men krydset ved Thorstedvej blev ikke ændret

Vestre Kirkegårdsvej er igen så god som ny. Mandag blev der arbejdet på at male striber på den nyrenoverede vej.Foto: Peter Mørk

Vestre Kirkegårdsvej er igen så god som ny. Mandag blev der arbejdet på at male striber på den nyrenoverede vej.Foto: Peter Mørk

THISTED:Flere måneders arbejde med at give Vestre Kirkegårdsvej i Thisted en tiltrængt renovering er ved at være afsluttet.

Projektet har omfattet en renovering af fortovene, nyt slidlag på kørebanen, vejafvanding samt etablering af cykelstier i begge sider af vejen.

I de oprindelige planer var det tanken at ændre Vestre Kirkegårdsvejs udmunding i Thorstedvej. Planen var at bygge det nuværende kryds, Vestre Kirkegårdsvej, Thor­stedvej- Toftevej om til at forskudt kryds. Det kunne ske ved at ”rykke” Vestre Kirkegårdsvejs udmunding i Thorstedvej knap 30 meter mod vest i retning af vandtårnet, men dermed også tættere på den imponerende langhøj, der har ligget på stedet siden ældre bronzealder. Højen er blandt de 10 længste langhøje i Danmark.

Påklaget af Kulturstyrelsen

Og netop langhøjen er årsag til, at ønsket om at ændre krydset ved Thorstedvej ikke blev til noget. Natur- og Miljøklagenævnet har, efter at sagen er påklaget af Kulturstyrelsen, ændret Thisted Kommunes dispensation til at flytte Vestre Kirkegårdsvejs udmunding, så den kom til at ligge indenfor beskyttelseslinjen for det fredede fortidsminde.

Derfor ligner Vestre Kirkegårdsvej stadig sig selv - i hvert fald når det gælder udmundingen til Thorstedvej. Men ellers er det genopstået i en stærkt fornyet udgave til glæde for både fodgængere, cyklister og bilister.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.