Slagen Froome føler sig stadig på vinderkurs i Vueltaen

Chris Froome tabte tid på onsdagens Vuelta-etape, men han er fortsat fortrøstningsfuld på egne vegne.

- Foto: Scanpix/Jose Jordan/arkiv

- Foto: Scanpix/Jose Jordan/arkiv

Trods tidstab onsdag kører Chris Froome (Sky) stadig i den røde førertrøje, når Vuelta a España-feltet torsdag ruller ud på 18. etape.

Den double-jagtende Tour de France-vinder var i store problemer på den sidste, skrappe stigning onsdag, da stort set alle andre klassementfolk kørte fra ham.

Briten tabte 42 sekunder til sin nærmeste forfølger Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) samt Miguel Ángel López (Astana) og Ilnur Zakarin (Katusha).

Alberto Contador (Trek) satte Froome med 1 minut og 18 sekunder, men grundet et tidligt tidstab er den spanske veteran stadig 3 minutter og 34 sekunder efter. Nibali derimod er kun 1 minut og 16 sekunder efter i toppen.

Tidstabet bekymrer dog ikke briten voldsomt.

- Det er aldrig rart at tabe tid, men jeg har det stadig godt, og jeg er sikker på, at vi stadig kan vinde trøjen, siger Froome ifølge TV2 Sporten.

- Jeg er stadig i en god position (til at vinde, red.). Vi vidste, det ville blive en svær finale, og det blev det også.

Den afsluttende stigning op til Monumento Vaca Pasiega indeholdt stigningsprocenter på over 30.

- Det var en typisk Vuelta-afslutning. Det er bare løbets natur. Jeg tror ikke, nogen kan lide det, når det stiger mere end 25 procent, men sådan var det, og det er ens for alle, lyder det fra den førende brite.

Han skal genfinde formen hurtigt, for efter et par nogenlunde overkommelige bjergetaper de kommende dage venter tre hårde stigninger på lørdagens næstsidste etape.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.