Slagtefestival lancerer nye opskrifter på økologi

I samarbejde med Fødevarerådgivningen i Økologisk Landsforening står Producent-foreningen Økologisk fra Halkær Ådal bag en ny serie frokost- og færdigretter.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alskens økoprodukter åbenbarer sig - flest lokale. Privatfoto

Fem lokale kødproducenter og Halkær Krokøkken med boss og tovholder Edith Agerbo i spidsen præsenterer resultaterne på årets Slagtefestival i og ved Halkær Kro & Kulturhus søndag 30. oktober. Fra pølser, pålæg og patéer til færdigretter som krondyr-ragout. - Mange forbrugere vil gerne se, smage, lære opleve økologien på den her måde. Du kan trave en tur i det smukke landskab, møde køerne og fårene på marken, se og dufte ramsløgene og enebærrene, og få maden med hjem, lyder den lyriske kommentar til slagtefestivalen fra fødevarerådgiver i Økologisk Landsforening, Cathrine Esmann. Festivalen byder også på forarbejdede og rå økoprodukter som linemuslinger fra Villerslev Skalddyr - Danmarks første økogodkendte muslingedyrker - kyllinger fra Gravhøjgaard, øko-is fra Rebild Bondegaard, økologisk vin, brød, mel, fisk, ost, frugt, grønt og kolonialvarer. Kokken Thomas Rybjerg Larsen slagter en gris til offentlig nydelse, gæsterne får adgang til at skyde med bue og pil, og Duo Danzante står for den musikalske underholdning. Slagtefestivalen 30. oktober folder sig ud 10-16.