Slagter Krabbe udvider

BRØNDERSLEV:Håndværkerne er bestilt og banken taget i ed: Snart bliver slagter-forretningen i Algade dobbelt så stor. I otte år havde byen ingen slagter, og da Allan Krabbe blev selvstændig slagter i Brønderslev for godt et år siden, havde han aldrig drømt om, at det skulle gå så godt. Hver måned forsvinder fire tons fars ud af butikken i Algade. - Selv slagteriet forstår det ikke, de spørger: "Hvad gør du med al den fars?", og de må til tider have underleverandører til hjælp, smiler han. - Jeg fatter heller ikke selv de store mængder, vi sælger. Nogle dage har vi dobbelt så stor omsætning, som da jeg arbejdede i Kvickly i Aalborg. Der kan være kø ud på gaden, når tilbudsskiltet med fars hænges op. Der er dog heller ikke meget plads i butikken. - Men nu har vi købt naboen, hvor der før var frugthandel. Så får vi nye gulve, lofter og el-installationer, ny facade, en dobbeltdør, nyt fryserum og et meget større kølerum. Det er en million-investering. Et rigtig godt resultat det første år er grundlaget. - Ikke én gang har jeg trukket på kassekreditten, og jeg tror heller ikke, at det bliver nødvendigt at låne til udvidelsen. Selv banken siger, at det er sjældent at et første år giver så flot et overskud. Derfor er der også planer om i løbet af året at ansætte en slagter-elev og derefter en mere til at ekspedere i forretningen. Ret hurtigt ansatte han sin søster, Sanne Krabbe på fuld tid. - Men hun har ofte overarbejde, og jeg er her som regel 70-80 timer om ugen. I december var det nærmere 100 timer - vi lignede nogen katten havde slæbt hjem. Til jul solgte de 2000 julefrokost kuverter og til nytår lavede de varm mad til 200 - plus 20 pålægsmænd og knap 400 stykker smørrebrød. - Vi havde så travlt, at jeg var grædefærdig og gik rundt med krøllebølle-hår. Og vi måtte sige nej til 500, fortæller Sanne.